Svet
12 ogledov

Nemški velikan bo odpuščal

Deutsche Telekom EPA
Deutsche Telekom naj bi ukinil do šest tisoč delovnih mest.

Nemški telekomunikacijski velikan Deutsche Telekom v prihodnjih treh letih načrtuje ukinitev med štiri tisoč in šest tisoč delovnih mest, poroča nemški poslovni dnevnik Handelsblatt. Krčenje števila zaposlenih naj bi bilo posledica radikalne preureditve podružnice za IT storitve T-Systems.

 Kot sklicujoč se na notranje vire piše Handelsblatt, bo prihodnji direktor podružnice Thimotheus Höttges načrt odpuščanj predstavil nadzornemu svetu Deutsche Telekom prihodnji teden. T-Systems ima sicer danes v Nemčiji zaposlenih 29 tisoč ljudi.
 

Deutsche Telekom je minuli mesec objavil, da je v letošnjem tretjem četrtletju ustvaril 588 milijonov evrov čistega dobička, potem ko je v enakem obdobju lani zaznal izgubo v višini 7,02 milijarde evrov. Prihodki od prodaje so se glede na enako obdobje lani zvišali za šest odstotkov, na 15,525 milijarde evrov. K temu je najbolj pripomogla rast poslovanja na ameriškem trgu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.