Svet
6 ogledov

Norvežani v strahu pred terorističnim napadom

Norveška policija EPA
Norveške oblasti ljudi opozarjajo, da bi lahko islamski skrajneži udarili že v nekaj dneh, a jim podrobnosti načrta iz informacij, ki so jih prestregli, ni uspelo razvozlati.

"Pred kratkim smo dobili informacije, da skrajneži ene od skrajnih islamskih skupin v Siriji načrtujejo teroristično akcijo, ki naj bi jo izvedli na Norveškem," so sporočili z norveške policije, kjer še dodajajo: "Analiza prestrežene informacije je pokazala, da jo je treba obravnavati z vso resnostjo, ugotovili smo tudi, da načrtujejo teroristi akcijo izvesti v kratkem, najbrž že v nekaj dneh."

Podrobnosti načrta ne poznajo

Podatkov o tem, kdo stoji za grožnjami, kako naj bi akcijo izvedli in kaj naj bi bila tarča napada, norveške oblasti nimajo: "Informacije, ki smo jih prejeli, niso konkretne, a so kljub temu verodostojne. Ljudem ravno zato težko svetujemo kako naj se na te grožnje odzovejo."

Največja varnostna grožnja Norveški po ocenah tamkajšnje policije predstavljajo prav islamski skrajneži. Za teroristične akcije jih novačijo na vojnih območjih, eno takšnih je v tem trenutku prav Sirija. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.