Svet
1 ogledov

Od FB zahtevajo vsak po 500 evrov

razno 28.08.13. druzabna omrezja, internet, facebook, foto: shutterstock Shutterstock
Avstrijski aktivisti za zaščito osebnih podatkov so proti družbenemu omrežju Facebook (FB) sprožili skupinsko tožbo. K sodelovanju v tožbi vabijo tudi druge uporabnike družbenega omrežja po svetu.

 "Več kot nas je, večji bo pritisk na Facebook," je dejal Avstrijec Max Schrems, ki vodi kampanjo z imenom Europe-versus-Facebook. Schrems je sicer znan po tem, da se je Facebooku že pred leti postavil po robu in zahteval spoštovanje evropske zakonodaje.

Zahtevajo po 500 evrov za vsakega tožnika

Facebooku očitajo zlorabo osebnih podatkov, sodelovanje z ameriškimi obveščevalci in druge kršitve evropske zakonodaje, zahtevajo pa 500 evrov na tožnika. Kot pravijo, je njihov cilj uporabnikom zagotoviti zasebnost, ne pa denarno korist.Tožbi se lahko pridružijo vsi Facebookovi uporabniki z izjemo tistih, ki živijo v ZDA ali Kanadi. Skupina Europe-versus-Facebook namreč toži Facebookovo podružnico na Irskem, za katero velja evropska zakonodaja in pod katero spadajo vsi svetovni uporabniki razen ameriških in kanadskih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.