Svet
24 ogledov

Odkrili nove informacije v primeru Maddy McCann

Portugalska policija je primer Madeleine McCann pospravila v arhive. Žurnal24 main
Britanska policija je našla nove informacije o izginotju Madeleine McCann.

Madeleine McCann je na Portugalskem, kjer je bila z družino na počitnicah, izginila pred petimi leti, stara malo manj kot štiri leta. Tako britanska kot tudi portugalska policija sta z iskanjem že prenehali.

Britansko notranje ministrstvo pa je sedaj sporočilo, da bo financiralo novo preiskavo Maddyjinega izginotja. Našli so namreč nove informacije o ugrabitvi, ki so prepričale tudi portugalske oblasti. Te so preiskavo prekinile že leta 2008. Scotland Yard jih je sicer že lani pozval, naj primer spet odprejo, a so njihovo zahtevo zavrnili, ker jim Britanci niso predložili novih dokazov. "Hipoteze niso dovolj,“ jim je takrat odvrnil generalni tožilec José Pinto Monteiro.

Novo preiskavo v Veliki Britaniji je sicer naroči britanski predsednik vlade David Cameron, ki je leta 2011 le uslišal prošnje družine McCann, naj se njihovega primera spet lotijo. Scotland Yard je tako pod drobnogled vzel ugotovitve portugalske in britanske policije ter tudi zasebnih preiskovalcev. Kot so sporočili, imajo nove osumljence.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.