Svet
32 ogledov

Odšel tudi s srbske davčne uprave

<sport>14.05.09, predsednik nzs, ivan simic, intervju, ljubljana, foto: ni Nik Rovan
Simič odstopil s položaja direktorja srbske davčne uprave.

Slovenski davčni strokovnjak Ivan Simič je odstopil s položaja direktorja srbske davčne uprave, na katerega je bil imenovan pred manj kot letom. Možnost odstopa je napovedal že v začetku decembra, ko je zanikal očitke medijev, da prejema dve plači.

Kot so danes sporočili s finančnega ministrstva v Beogradu, so se tako odločili po "dolgotrajni in podrobni analizi poslovanja davčne uprave ter pogovoru finančnega ministra Lazarja Krstića s Simičem". Krstić bo predlog za imenovanje novega direktorja sporočil do torka, na svojih spletnih straneh poročajo srbski mediji.


Načrtovanih prihodkov ne bo

Simič je prejšnji teden na novinarski konferenci v Beogradu povedal, da v proračunu za leto 2014 verjetno ne bo mogoče doseči načrtovanih davčnih prihodkov. Ti so namreč načrtovani ob predpostavki, da bo gospodarska rast petodstotna, kar pa bo po njegovem mnenju težko doseči.

Srbska davčna uprava je sicer letos pod njegovim vodstvom pobrala več davkov kot v prejšnjih letih, a še vedno ne v načrtovani višini. Ob tem je Simič opozoril, da se ni pri načrtovanju davčnih prihodkov z njim nihče posvetoval.

Prejel nagrado

Ravno danes je Simič skupaj s srbskim gospodarskim ministrom Sašem Radulovićem prejel nagrado srbskega združenja za lokalni gospodarski razvoj Naled reformator leta 2013.

Simič je bil za direktorja srbske davčne uprave imenovan 1. februarja, pred tem pa je od avgusta lani deloval kot svetovalec takratnega srbskega finančnega ministra Mlađana Dinkića, odgovoren za reformo davčnega sistema. Med letoma 2006 in 2008 je vodil tudi Davčno upravo RS.

Komentarjev 5
  • zztop 13:38 28.december 2013.

    Nič, "še dobro, da ga niso fentali". (roksa), ŠKODA bi moral napisati. Se grem stavit , da ima srsbski župan JAN kovič, za njega prosto mesto v kakšnem nadzornem svetu , kakšne banke, ali na molu.No davčni svetovalec bomo videli.

  • privat 09:32 28.december 2013.

    ne razumem ,kako lahko en kriminalc dobil zopet posel v državni upravi. Kaj je si in srb mafija združena pod eno vejo ??

  • Avatar roksa
    roksa 14:21 27.december 2013.

    Toti Simić je taki pravi lopof.Še dobro, da ga niso srbaki fentali!!!!!!!!