Svet
11 ogledov

Odstopil, ker je zaposlil nezakonito priseljenko

David Cameron Reuters
Minister za priseljence Mark Harper je odstopil, potem ko so razkrili, da je več let zaposloval čistilko, ki je bila v državi ilegalno.

Mark Harper je premierju Davidu Cameronu ponudil odstop, potem ko naj bi izvedel, da je zanj od leta 2007 delala čistilka, ki ni imela dovoljenja za bivanje v Veliki Britaniji. V uradni izjavi z Downing Streeta so zapisali, da naj bi čistilka Harperju pokazala dokumente, ki naj bi potrjevali, da dovoljenje ima.

Premier Cameron je odstop sprejel, a dodal da ga obžaluje, saj naj ne bi bilo dokazov, da je Harper zavestno zaposlil nezakonito priseljenko. Njegovo odločitev je označil za častno.

Harper je v pismu, ki so ga objavili, dejal, da je leta 2007 najel čistilko in preveril njene dokumente. Iz njih naj bi izhajalo, da ima pravico delati in ostati v Veliki Britaniji brez vsakih omejitev. Dodatna preiskava, ki jo je sprožil, ko je prevzel ministrski stolček, je pokazala, da so bili dokumenti poanrejeni.

Odstopil naj bi, ker naj bi ta ugotovitev zamajala njegovo avtoriteto pri delu na področju priseljenske problematike. Harper je namreč lani začel s kampanjo uperjeno proti nezakonitim priseljencem.

Komentarjev 2
  • maresem 09:20 09.februar 2014.

    Naši butalci iz parlamenta lahko to 100x preberejo, pa jim ne bo potegnilo....

  • lukaz 08:40 09.februar 2014.

    Upam, da bo to prebral tudi kak naš politik in bo imel slabo vest zaradi svojih dejanj.Samo za to rabiš vest, ki pa jo naši politiki nimajo!!!