Svet
16 ogledov

Plaz odnesel štiri življenja

Plaz v Švici EPA
V Italiji nove žrtve hudega vremena. Plaz pod seboj pokopal tudi dve osebi v Švici.

Neurja, narasle vode in plazovi so v Italiji v preteklih dneh terjali najmanj sedem življenj. Ponoči so predvsem severni del države prizadela nova neurja. Pod zemeljskim plazom v kraju Cerro di Laveno blizu jezera Maggiore umrla dva človeka. V Genovi pogrešajo moškega, ki ga je v avtomobilu odnesla narasla reka. Mesto Alessandira severno od Genove je poplavljeno, evakuirati so morali 150 ljudi.

Še iščejo pogrešane

Hudo je bilo tudi v Švici. V kraju Davesco Soragno blizu Lugana v švicarskem kantonu Ticino e zemeljski plaz zgodaj davi porušil trinadstropno hišo, v kateri je bilo več ljudi. Trije so se rešili z lažjimi poškodbami, nekaj pa jih je ostalo pod ruševinami. Reševalci so doslej izpod ruševin potegnili dve trupli in nadaljujejo iskanje.

Potem ko so geologi ocenili, da je območje dovolj varno, so namreč pristojne službe začele iskati pogrešane. Pomagajo si tudi z reševalnimi psi.

V kantonu Ticino se zaradi dolgotrajnega deževja spopadajo s poplavami, ki so se še poslabšale, potem ko je na več krajih začelo poplavljati Lugansko jezero.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.