Svet
1 ogledov

Plaz pokopal pohodnike in smučarja

V smučarskem središču Val d'Isère v francoskih Alpah se je sprožil plaz in pod s Žurnal24 main
Plaz v škotskem gorovju zasul pet oseb, štiri so podlegle poškodbam. Plaz na severu Italije zahteval življenje smučarja.

Kljub opozorilom pred plazovi se je skupina šestih pohodnikov odpravila na več kot tisoč metrov visoko goro. Na gori Bidean Nam Bian v škotskem gorovju se je sprožil plaz, ki je pod sabo pokopal dve ženski in dva moška. Še ena ženska je bila huje poškodovana, imela naj bi hude poškodbe glave.

Skupina šestih pohodnikov se je včeraj kljub opozorilom pred plazovi odpravila na okoli 1150 metrov visoko goro v bližini mesta Glencoe. Po poročanju britanskih medijev naj bi se skupina že vračala z gore, ko se je na južni strani sprožil plaz in pet oseb odnesel več sto metrov po pobočju.

Reševalce sta na pomoč poklicala pohodnika, ki sta pod snegom odkrila žrtve plazu. Po pomoč je sicer tekel že moški iz skupine, ki ga plaz ni odnesel.

V plazu umrl smučar

V kraju Vogo di Cadore (v provinci Belluno na severu Italije, blizu 120 kilometrov od Benetk) se je danes zjutraj utrgal plaz in zasul tri smučarje. Eden je umrl, dva pa sta ranjena; eden huje, saj je utrpel številne zlome. Smučarji so smučali zunaj urejenih prog, čeprav so v minulih dneh meteorologi to odsvetovali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.