Svet
5 ogledov

"Po streljanju skrušen in obupan"

Pistorius EPA
Razvpito sojenje južnoafriškemu paraolimpijcu Oscarju Pistoriusu, obtoženemu uboja svojega dekleta, se po dveh tednih premora nadaljuje s ključnim pričanjem.

Johan Stander, sosed Južnoafričana in dvojno amputiranega paraolimpijskega tekača Oscarja Pistoriusa, je bil prvi, ki je prispel na kraj zločina, atletovo domovanje, kjer je obtoženi februarja lani ustrelil svoje dekle Reevo Steenkamp. Na današnjem pričanju je povedal, kaj naj bi se dogajalo tiste noči.

Priznanje po telefonu

Stander je dejal, da ga je Pistorius poklical po telefonu v noči streljanja in mu povedal: "Johan, prosim, prosim, pridi do mene domov. Ustrelil sem Reevo." Ko je prispel do doma paraolimpijca, je ta po njegovih besedah mrtvo dekle nesel po stopnicah.

"Izraz, poln bolečine"

Sosed je na sodišču dodal, da se je zdel Pistorius popolnoma skrušen: "Kričal, jokal in molil je. Izraz na obrazu je bil poln bolečine. Zdel se je popolnoma obupan."

Dosmrtna ječa?

Pistorius je sicer obtožen naklepnega umora svojega dekleta, ki naj bi bil posledica burnega prepira. Obtoženec zdaj trdi, da je dekle štirikrat ustrelil po nesreči, a zgodba obtoženega je bila na začetku še manj verjetna. Atlet je namreč sprva zatrjeval, da je Steenkampovo ustrelil skozi zaklenjena vrata kopalnice, misleč, da gre za vlomilca.

Tožilstvo paraolimpijcu očita prirejanje dokazov, ob potrjeni krivdi pa bi ga lahko obsodili na dosmrtno ječo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.