Pod streho > Nepremičnine
53276 ogledov

3000 kvadratov naprodaj za pet tisočakov

Podkum Facebook Podkum.
Prodajajo se tri parcele na zelo lepi, čeprav malce odmaknjeni lokaciji.

Občina Zagorje prodaja tri parcele na Podkumu, ki skupaj merijo več kot 3000 kvadratnih metrov. Eno zemljišče je v celoti kmetijsko, drugo delno stavbno in delno kmetijsko, tretje pa delno kmetijsko in delno gozdno.

Na zemljišču, ki je poleg kmetijskega tudi stavbno, stoji objekt, ki pa ni primeren za bivanje, navaja občinska spletna stran.

Vse tri parcele želijo na občini prodati kot celoto, zahtevajo pa 5000 evrov. Potencialni kupec mora plačati tudi stroške sklenitve pogodbe in davčne obveznosti.

parcela Podkum | Avtor: Občina Zagorje Občina Zagorje

Zainteresirani imajo do 24. aprila čas, da sporočijo namero o nakupu. Vlogo morajo poslati ali prinesti na tamkajšnjo upravno enoto.

Kraj star skoraj tisočletje

Podkum je slikovita vas z nekaj sto prebivalci, ki leži pod mogočnim vrhom Kuma. Gre za del zagorske občine na južnem bregu Save, od središča občine je oddaljen okoli 15 minut vožnje. 

Naselje je bilo v pisnih virih prvič omenjeno okoli leta 1200 pod imenom Šentjurij. V Podkumu namreč stoji cerkev Sv. Jurija.

Podkum | Avtor: Facebook Facebook

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • bojan88 17:25 20.april 2024.

    Odvisno, kdo bo kupil. Ruševina je spomeniško zaščitena, torej ni vredno nič... Razen, če pride pravi kupec, potem bo tam zrasla villa in glamping, pa še kaj...

  • GarBollo001 13:37 20.april 2024.

    To je že prodano. Gospoda samo zaradi lepšega čaka somo še na papirje.

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:44 20.april 2024.

    Če gre v medij,je sigurno nateg,kdaj pa so že novinarji pisali resnico

Sorodne novice