Svet
13 ogledov

Pod zrušeno stavbo več mrtvih

Tanzanija, zrušena stavba, ruševine
1/6
EPA
V središču tanzanijskega mesta Dar es Salaam se je zrušila še nedokončana večnadstropna zgradba, v kateri so umrle najmanj tri osebe.

Po navedbah reševalcev je pod ruševinami ujetih na desetine oseb, trinajst ljudi so uspeli rešiti. Medtem pogrešajo okoli 45 oseb, med njimi delavce, prebivalce in otroke.

Očividec Nishit Surelia je povedal: "Malo pred deveto uro zjutraj sem bil na poti na igrišče, da bi igral odbojko, ko sem zaslišal grozen hrup. Za menoj se je zrušila stavba. Vsi so začeli teči, ker so mislili, da je potres. Povsod je bil prah. Potem smo dojeli, kaj se je zgodilo."

Med ruševinami je velik žerjav, ki se skuša dokopati do središča zgradbe, kjer bi lahko našli preživele. Ujete osebe naj bi namreč telefonirale prijateljem in svojcem.

V okolici zgradbe naj bi v času nesreče delalo na desetine ljudi. Če bi zgradbo uspeli zgraditi do konca, bi imela najmanj dvanajst nadstropij, je še znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.