Svet
26 ogledov

Pogreb junakinje

Pogreb Tugce Albayrak
1/5
EPA
Pokopali so 23-letno študentko, ki se je pogumno postavila po robu nasilnežu in zaščitila dve najstnici.

Na pogrebu 23-letne študentke turškega rodu Tugce Albrayak pred mošejo v majhnem nemškem mestu Wächtersbach se je danes zbralo kakih tisoč žalujočih. Dekle je pred slabimi tremi tedni na parkirišču v kraju Offenbach pri Frankfurtu usodno pretepel 18-letni nasilnež, ker se je postavila v bran najstnicam, ki jih je ta skupaj s prijatelji nadlegoval v bližnjem lokalu.

Tugce je zaradi močnega udarca v glavo padla v globoko komo, iz katere se ni več zbudila, in nazadnje so jo minuli petek, na njen 23. rojstni dan, odklopili z aparatov, ki so jo umetno ohranjali pri življenju.

Pokojna študentka je v Nemčiji postala junakinja. Pod spletno peticijo, da naj se ji zaradi njenega državljanskega poguma posthumno podeli najvišje civilno odlikovanje v Nemčiji, se je podpisalo že kar 165.000 ljudi.V različnih mestih v Nemčiji so poleg tega minuli konec tedna potekali protesti in bedenja v njen spomin.

Dal ji je le "klofuto"

18-letni priseljenec  iz srbskega Sandžaka je trenutno v priporu, obtožnica proti njemu še ni bila vložena. Razjezila ga je, ker se je postavila v bran dvema najstnicama, ki ju je nasilnež skupaj s še nekaj prijatelji nadlegoval v lokalu. Napadalec sicer trdi, da ji je dal "le klofuto". Ali je bil za žrtev na koncu usoden njegov močan udarec v glavo ali padec ob tla, ki je sledil, sicer obdukcija ni mogla ugotoviti.

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 22:00 03.december 2014.

    Sodrga balkanska po celem svetu dela svinjarijo.