Svet
16 ogledov

Pogrešanega dečka našli skritega pri očetu

Policijski avtomobil Wikimedia
Po štirih letih so policisti v Atlanti za lažno steno našli skritega 13-letnega dečka.

Policija je s strani socialne službe dobila obvestilo, da naj bi v neki hiši v predmestju Atlante zadrževali nekega dečka. Ob pregledu hiše niso odkrili nič nenavadnega, a so se na podlagi nove prijave čez nekaj ur vrnili in opravili še bolj temeljit pregled.

Med njihovim drugim obiskom je 13-letni deček uspel stopiti v stik z mamo, ki živi na Floridi. Ta je policistom predala informacije, ki so bile ključne za njegovo odkritje. Našli so ga skritega za dodatno vgrajeno zadnjo steno ploščo v omari za perilo v garaži. Deček je bil povsem prestrašen. Ko je spoznal, da je na varnem, se je večkrat zahvalil policistom, da so ga rešili.

Policija je aretirala pet ljudi in jih obtožila oviranja policijskega dela, protipravnega odvzema prostosti in mučenja otrok. Med njimi sta otrokov 37-letni oče in 42-letna mačeha. Preostali trije naj bi bili mladoletniki.

Sosedje so za lokalno televizijo povedali, da so otroka pogosto videli pred hišo, kjer je večinoma opravljal kakšne zadolžitve. "Prijazni ljudje, zelo odprti, vabili so nas na obiske," je povedala soseda. "Ni bilo videti, da bi bil deček v kakršnih koli težavah. Očitno res nikoli ne veš, kaj se dogaja za zaprtimi vrati."

Deček se k materi ni vrnil pred štirimi leti, ko je šel na obisk k očetu. Mati je socialni službi prijavila, da je otrok pogrešan, vendar naj ne bi obvestila policije. Ameriški mediji predvidevajo, da razlog za to tiči v tem, da je ženska priseljenka in ni poznala postopkov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.