Popotnik
27416 ogledov

Ste že obiskali hrvaški Pamukkale?

Pot sedmih slapov
1/6
Hrvaška turistična skupnost
Hrvaška Istra ponuja številne naravne lepote, toda ta destinacija razkriva nekaj posebnega – mistično lepoto slapov in kulturne dediščine.

Jesen se počasi in vztrajno približuje h koncu. Njene zadnje izdihljaje pa je najbolje izkoristiti v naravi. Prekrasna jesenska dogodivščina se skriva tik čez mejo v Hrvaški Istri, ki se ponaša z raznoliko naravo, čistim morjem, bogato kulturno dediščino, okusno hrano in vrhunskimi vini. Za tiste, ki ljubijo nedotaknjeno naravo in pohodništvo, pa imamo prav posebno idejo – Pot sedmih slapov.

Pot sedmih slapov | Avtor: Hrvaška turistična skupnost Hrvaška turistična skupnost
Pot je prava paša za oči za vse, ki iščejo pristen stik z naravo. Dolga je 13,5 kilometra in nas popelje skozi slikovite struge Mirne in Drage, kjer je voda ustvarila čudovita jezera, divje brzice in prelepe slapove. Med raziskovanjem lahko odkrijemo nekaj zapuščenih istrskih vasi, se srečamo z ostanki starih premogovnikov, prečkamo Napoleonov most ter se sprehodimo skozi staro obnovljeno vasico Kotli, ki se zadnja leta razvija v hrvaški Pamukkale.

Borovnica Skriti zaklad Popotnik Tega jesenskega izleta zagotovo ne boste mogli pozabiti

Skupna dolžina poti je dobrih 13 kilometrov, in če se odpravite brez daljših postankov, boste potrebovali približno pet ur, da jo prehodite. Na določenih predelih je zahtevna in opremljena z jeklenimi vrvmi, zato je treba biti previden in obvezno imeti primerno obutev. V primeru slabega vremena je izlet seveda bolje prestaviti.

Pot sedmih slapov | Avtor: Hrvaška turistična skupnost Hrvaška turistična skupnost
Pot je nedvomno destinacija, vredna obiska. Hrvaška Istra ponuja številne naravne lepote, toda ta pot razkriva nekaj posebnega – mistično lepoto slapov in kulturne dediščine. In še namig: izberite izhodiščno točko ob istrskem vodovodu v Buzetu, nato pa sledite oznakam.

Slunj prečudovito Popotnik Ta pravljična vas je le nedaleč od nas

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • grdi_lepotec 08:20 29.december 2023.

    Pazite ! Obuti morate primerno "planinarsko" obutev. Več na: https://www.zurnal24.si/popotnik/ste-ze-obiskali-hrvaski-pamukkale-415305 - www.zurnal24.si

  • atamama 08:17 29.december 2023.

    Škoda da avtor članka ne pozna poti po čudovitih Gorjancih, Šumečega potoka in potočkov, ki se spuščajo proti zelo lepo urejeni vasici Gaberje. Manjše stavbe, urejeni sadovnjaki in vinogradi, kraške značilnosti, pogled na gozdove in na vasi v daljavi. In ...prikaži več ko se spustiš po urejenih gozdnih poteh na ravnino lahko v vasi Brusnice v lokalu brez zvezdic ampak z zelo dobro hrano napolniš baterije. In ni pootrebno na Hrvaško, saj je Slovenija zelo lepa in še neodkrita, kajne?

Sorodne novice