Popotnik
3452 ogledov

Tu lahko doživite jesensko pravljico

Vreme jesen pokrajina gozd Profimedia
Za vas smo poiskali nekaj enodnevnih destinacij, kjer se lahko naužijete jesenskih barv.

Jesen je zaradi svoje barvite pestrosti za mnoge najlepši čas v letu, ki kar kliče po odkrivanju naravnih lepot. Če sodite tudi vi med tiste, ki uživate v jesenski idili, preverite, kam se lahko podate na lahkotni in čudoviti jesenski izlet v naravo.

Gozd, par, sprehod, jesen, narava | Avtor: Profimedia Profimedia

Družinski vodnik Po poteh ljudskih pripovedi vodnik za družine Popotnik 30 idej za družinski izlet

1. Slap Peričnik velja s svojimi 52 metri za enega izmed najvišjih slovenskih slapov. Od koče pri Peričniku, kjer se nahaja parkirišče, se do spodnjega slapu vzpnete v slabih desetih minutah, do zgornjega pa potrebujete še nekaj dodatnih minut. Peričnik je po nečem tudi svetovna znamenitost posebne vrste: le pod malokaterim slapom se lahko tudi sprehodimo, tako da gremo za slap.

2. Belopeška jezera

Za vse ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa bo obisk Belopeških jezer odlična jesenska izletniška destinacija. Gre za dve ledeniški jezeri v Mangartski dolini, do katere iz Kranjske Gore ali Mojstrane vodi čudovita kolesarska steza, primerna tudi za rekreativne kolesarje. Ljubitelji hoje pa si lahko okoli enega ali kar obeh jezer lahko privoščite sprehod, ki ponuja  pogled na kristalno čisto vodo in slikovito kuliso toplih jesenskih barv.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miran Ogrin (@miranogrin)

3. Vršič je s 1611 metri najvišji slovenski cestni prelaz, ki povezuje Gorenjsko s Trento, prav je tudi izhodišče za ta čas najbolj opevano destinacijo; Slemenovo špico, kjer lahko občudujete zlate macesne. Pot do Slemenove špice (1911 m), kjer se odpre pogled na skakalnice v Planici in vrhove nad dolino Tamar, vam bo z Vršiča vzela okoli eno uro. Pri tem pa ne smete pozabiti na topla oblačila in primerno obutev.

Gore pozor Popotnik Če želite v gore, morate vedeti to
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matej Mešl (@matejmesl)

4. Otočec

Tudi Dolenjska je v jesenskih tednih priljubljena izletniška točka, zlasti zaradi številnih trgatev in z vinom povezanih prireditev. Nič manj pestro ne bo niti raziskovanje njenih slikovitih vasic ob reki Krki, ki nikogar ne bodo pustile ravnodušnega. Med bolj znane dolenjske izletniške točke prav gotovo sodi Otočec, ki je znan predvsem po edinem vodnem gradu v Sloveniji, in omogoča raziskovanje njegove okolice. Aktivni izletniki se lahko odpravite na nordijsko hojo na Stari grad ali po okolici Otočca, tisti z otroki pa boste uživali v pustolovskem parku, ki je primeren tako za otroke kot odrasle, ali v vodnih radostih bližnjih termalnih kopališč.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GS_addicted (@gs_addicted)

5. Ribniško Pohorje je raj za vse, ki si želite aktivnega jesenskega izleta. Pohvali se lahko z izjemno naravo, ki se je lahko dodobra naužijete na neskončnih pohodniških poteh, primernih tako za ljubiteljske sprehajalce kot izkušene pohodnike, za tiste z nekaj več kondicije pa so urejene številne kolesarske poti. Najboljše izhodišče za raziskovanje Ribniškega Pohorja je vasica Ribnica na Pohorju, iz katere ni daleč do najlepših pohorskih kotičkov. Prav gotovo se izplača obiskati Ribniško kočo, od katere se lahko odpravite še proti Ribniškemu jezeru, Lovrenškim jezerom oziroma Rogli, Črnemu Vrhu in Kopam. 

Pomurje ideja za izlet Popotnik Na tretjo najbolj obiskano slovensko turistično znamenitost Kranjska Gora jezero Jasna turizem Popotnik Kranjska Gora vabi z novo pridobitvijo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice