Popotnik
3858 ogledov

Kranjska Gora vabi z novo pridobitvijo

Kranjska Gora jezero Jasna Profimedia
Občina Kranjska Gora je na priljubljeni pešpoti do jezera Jasna postavila nov viseči most

Ena izmed najbolj obiskanih slovenskih občin – Kranjska Gora se lahko pohvali z novo atrakcijo. Pešpot do jezera Jasna so namreč oplemenitili z novo visečo brvjo, da obiskovalcem ne bo treba hoditi ob prometni Vršiški cesti. Skoraj 50.000 evrov vredno postavitev mostu so končali poleti, uradno pa so most odprli v soboto.

Kranjskogorski župan Janez Hrovat je za Slovensko tiskovno agencijo (STA) pojasnil, da je to območje zelo obiskano. Že pred časom so uredili pešpot ob vodi, vendar je bila na pločniku ob cesti velika gneča. "Zato smo zdaj uredili še to atraktivno brv, ki bo prispevala tudi k večji varnosti," je dejal.

Kot so sporočili iz Turizma Kranjska Gora, so z novim visečim mostom v Babi znova vzpostavili pešpot med Kranjsko Goro in območjem, kjer je nekoč stal hotel Erika, ter Vršiško cesto.

Trentarska vrv, del slovenske dediščine, povezuje sprehajalno pot po osamelcu v zaplavnem prostoru hudournika, imenovanem tudi Baba, z obstoječo potjo na strmi levi brežini hudournika. Razpon vrvi znaša 30 metrov s povesom 74 centimetrov. Na obeh brežinah je most sidran s pomočjo vrvnih sider.

Z odprtjem visečega mostu v Babi znova oživljajo to območje, ki je bilo priljubljeno zbirališče že v časih letoviščarstva.

Gradnjo, ki se je začela novembra lani in končala junija letos, je izvajalo podjetje Kaskader iz Idrije, investicija pa je brez DDV-ja znašala 38.500 evrov.

Pomurje ideja za izlet Popotnik Na tretjo najbolj obiskano slovensko turistično znamenitost Špičnik Srce Maribor Vinograd turizem Popotnik Novost, ki vas ne bo navdušila
Komentarjev 1
  • David_Boyle 16:21 22.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice