Popotnik
3141 ogledov

To vse se je že zgodilo v oddaji Potep z Leo

lea mederal Instagram
Lea Mederal Gams nam je v intervjuju zaupala, kakšne vse prigode so se ji zgodile pri snemanju oddaje Potep z Leo, ki se na male ekrane vrača spomladi.

Novinarka po izobrazbi in avanturistka po srcu – Lea Mederal Gams, trenutno ves svoj čas in pozornost posveča svojemu enoletnemu sinu Julijanu, a se počasi že ozira na prihajajočo pomlad, ko se bo gledalcem na malih ekranih ponovno predstavila z oddajo Potep z Leo. Oddaja, ki ima tudi svoj istoimenski vlog, se je na televiziji predvajala dobri dve leti, v tem času pa je voditeljica predstavila več kot sto izletniških točk. "Zaloga idej se še ni izpraznila," z nasmeškom pove sogovornica, ki težko izpostavi najljubši kraj v Sloveniji, a doda, da jo najbolj vleče na Gorenjsko.

Lea Mederal | Avtor: TV3 TV3
Kako se je začela vaša zgodba z oddajo in nasploh z raziskovanjem, potovanji? 

Še ko sem bila kot novinarka, zaposlena na Tv3, sem občudovala snemalce in govorila, da če bi bila jaz moški, bi bila zagotovo snemalka. To je sanjski poklic! A kaj, ko so tv kamera tako težke ... No, potem pa so postajali vse bolj popularni vlogerji, ki so se snemali s telefoni ali mini kamerami! Zdelo se mi je res neverjetno, da lahko od tega živijo! Pa sem si rekla: 'Zakaj pa ne bi poskusila še jaz?' Gre za tvoj projekt, sam si odgovoren za vse in nad sabo nimaš šefa. Ampak problem je bil, da nisem vedela, o čem bi vlogala. O make up-u nisem hotela, o avtih še manj. Potem pa mi je kolegica omenila, da veliko skačem po Sloveniji in bi se lahko snemala, ko grem na izlete. Najprej sem ji rekla: 'Pa kdo bo pa to gledal?' Ampak sem vseeno začela snemati in očitno sem izbrala pravo temo (smeh).

Ste ena izmed bolj prepoznavnih slovenskih vlogerk z veliko bazo gledalcev. Kaj je po vašem mnenju ključ za zanimiv vlog, in ali je po vašem mnenju Slovenija dovolj velik trg, da bi se dalo preživeti zgolj z vloganjem? Vam pri tem pomagajo tudi izkušnje iz novinarstva?

Hvala, si štejem v veliko čast. Mislim, da je glavni recept, da ustvarjaš vsebino s srcem. Jaz res uživam v hribolazenju in se potem to vidi. Obožujem pa tudi intervjuje. Zanimajo me ljudje, njihove zgodbe – sem firbec brez dlake na jeziku, ki zna od gostov izvleči veliko zanimivega. Ker vedno med intervjujem hodimo, so gosti bolj sproščeni, kot če bi imeli pogovor v studiu. Pri delu mi zagotovo pomagajo tudi izkušnje iz novinarstva, a vseeno ne gre za klasične intervjuje, ki sem jih pred leti pilila na Tv3. Govorimo v slengu, gostov ne vikam, kadriranje je drugačno ...

Kar se tiče trga; Slovenija je zagotovo dovolj velik trg, da se od vloganja da živeti. Slovenskega trga ne bi zamenjala, ne mika me življenje v tujini, je pa verjetno kakšnemu Američanu lažje dobiti večji doseg in več ogledov, saj govori jezik, ki ga razume skoraj cel svet.

Intervju Popotnik "Potovanja so ena sama bogata učna ura"

Pomemben del potovalnih blogov so tudi fotografije in videi, ki vzamejo kar nekaj časa. Ali kdaj pogrešate čase, ko smo svet raziskovali zgolj z enim fotoaparatom in smo manj časa preživeli vpeti v tehnološke naprave? Vam je kdaj snemanje izletov 'mučno' in bi raje uživali v gledanju narave, znamenitosti ...?

Sicer res zelo uživam v snemanju in fotografiranju, mi je pa včasih žal, da ne morem dlje časa uživati v razgledu z ugasnjenim fotoaparatom, saj se nam po navadi z gosti, ko snemamo oddajo, mudi. Vedno si zadam preveč stvari, ki jih hočem prikazati in potem 'šibamo' z ene lokacije na drugo. Običajno naredim tudi čisto preveč posnetkov in potem doma sto let pregledujem vse videe in slike, na koncu pa jih več kot pol zavržem. Spominjam se časov, ko sta me starša fotografirala. Imela sem en poskus pri poziranju in to je bilo to. Fotografija je bila spontana. Več je bilo pristnih fotografij. Pa saj danes tudi opažam, da bolj kot se trudim popravljati fotografijo, slabše je. Na koncu pa izbereš čisto ta prvo (smeh).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Mederal (@leamederal)

Čeprav večina Slovencev prosto nedeljo med poletjem izkoristi za obisk slovenske obale, ste pokazali, da znajo biti atraktivni tudi drugi deli Slovenije. So po vašem mnenju morda po krivem zapostavljeni?

Da, zagotovo ni obala edina rešitev za osvežitev v poletnih dneh. Toliko čudovitih jezer, rek, potočkov imamo, samo malo je treba raziskati, ali pa pogledati kakšen moj vlog. Predvsem so zapostavljena manjša jezera, primerna tudi za kopanje. 

Na kateri kraj, točko v Sloveniji vas veže prav poseben spomin in se tja vedno znova radi vračate?

Več je ljubih točk. Zagotovo pa so to Bohinj, Pekel pri Borovnici, Kriška gora ... 

Grad Otočec pri nas Popotnik Takšne so cene 9 gradov, v katerih lahko prespite

Se je sedaj, ko se je vaša družinica povečala ze enega člana, raziskovanje Slovenije (in tujine) kako spremenilo? Imate za mlade družine na tem mestu kak nasvet, predlog?

Uuu, ja ... Življenje se je čisto postavilo na glavo. Za hribe je manj časa kot prej, ampak uživam pa zato v drugih radostih. Za hribe bo še prišel čas. Ko bo Julijan večji fant, bomo veliko hodili po hribih, do takrat pa z vozičkom in nahrbtnikom za dojenčke po manjših hribčkih. Kakšna Rašica je naša klasika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Mederal (@leamederal)

Vam je ljubše raziskovanje tujih držav ali raziskovanje Slovenije? Veliko ljudi raje izbere tujino, v lanskem in letošnjem letu, ko pa so bile razmere drugačne, so bili presenečeni, kaj vse Slovenija pravzaprav ponuja ...

Povsod je lepo, a doma je najlepše. Rada potujem po svetu, a ne bi živela v tujini. Slovenija je kar se narave tiče res fascinantna. Mali biser, ki skriva ogromno zakladov. Med korono pravzaprav tujine sploh nisem kaj dosti pogrešala, mogoče zato, ker sva pred prihodom dojenčka z možem raziskala kar precej držav.

V svoji oddaji ste gostili že številne goste, zato ne dvomim, da vam zanimivih prigod in anekdot s terena ne manjka, kajne?

Z Nino Pušlar sva recimo eno uro iskali izgubljeni ključ od avta v travi. Z Miho iz skupine Čuki sva se izgubila na poti do Uršlje gore, saj je dan pred najinim izletom zapadlo veliko snega in sva za nazaj grede štopala. Z Manco Špik sva bredli po blatu, da bi našli jezero in tako naprej. Prigod je bilo res veliko (smeh).

Za konec bi prosila še za izbor 3-5 izletov za poletno-jesenski čas.

Hoja do Vogarja in potem kopanje v Bohinjskem jezeru. Soteska Pekel. Slap Veliki Šumik. Šunikov vodni gaj. Kopanje v Sori v Poljanski dolini, so le nekateri izmed njih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Mederal (@leamederal)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice