Popotnik
8292 ogledov

Novost, ki vas ne bo navdušila

Špičnik Srce Maribor Vinograd
Ogled srca med vinogradi odslej z nove razgledne ploščadi, a to še ni vse ...

Na turistični kmetiji Dreisiebner s Špičnika pri Svečini, od koder se razprostira pogled nad priljubljenim srcem med vinogradi, so se pred časom odločili za celovito prenovo kompleksa turistične kmetije. Zanjo so se odločili, ker so bili prej ogledi težje nadzorovani in zanje veliko bolj obremenjujoči. Kljub nekaterim zapletom, ki so otvoritev razgledne ploščadi, zamikali, sedaj obnovljena terasa pričakuje nove obiskovalce. A pod spremenjenimi pogoji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sabina Plank (@sabinaplank)

Če so bili v zameno za fotografijo srca pred prenovo zaželeni zgolj simbolični prispevki, je sedaj vstopnina enotna. Novica, da bo ogled srca med vinogradi, sicer priljubljene izletniške točke in motiva fotografov od blizu in daleč, odslej plačljiv, je sprva dvignila nemalo prahu. "Goste je enostavno treba omejiti. Nobene potrebe ni, da je naša razgledna točka masovno obiskana," je bila jasna Andreja Dreisiebner.

Ob prihodu na kmetijo obiskovalci plačajo pet evrov, v kolikor pa želijo prejeti tudi darilo, doplačajo razliko. Darilo si lahko izberejo sami, izbirajo pa lahko med buteljkami, sokovi, marmeladami, žganjem, oziroma katerim drugim domačim izdelkov, ki so ga pridelali na posestvu.

"Vstop je za otroke do 15. leta in gibalno ovirane osebe brezplačen, slednjim je omogočeno nemoteno gibanje po posestvu," še dodaja Dreisiebnerjeva. Ogledati pa si ni mogoče le edinstvenega srca med vinogradi, temveč se je mogoče sprehoditi po celotnem kompleksu in pobliže spoznati zgodbo in način dela na posestvu. 

Dostop do razgledne ploščadi je možen ob upoštevanju PCT pogojev.

Grad Otočec pri nas Popotnik Takšne so cene 9 gradov, v katerih lahko prespite
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice