Popotnik
22901 ogledov

Bravo! Kakšna čast za Slovenijo!

Most na Soči
1/2
Epa
Slovenija je med finalisti za nagrado Newsweek Future Travel Awards 2021, ponosno sporočajo iz Slovenske turistične organizacije (STO).

Z nagradami Newsweek Future Travel Awards pri medijski hiši Newsweek po navedbah STO izpostavljajo tiste, ki oblikujejo prihodnost potovalne industrije. Slovenija je med finalisti v kategoriji Destinacije.

"Te destinacije oblikujejo prihodnost," pišejo pri Newsweeku, v članku o finalistih za nagrade Newsweek Future Travel Awards. Poleg Slovenije, ki je bila nominirana po zaslugi "svojih trajnostnih prizadevanj v turizmu in gastronomiji" - to potrjuje tudi naziv Evropska gastronomska regija 2021 - so bile nominirane še Panama, Ruanda in Butan.

Panama zato, ker v svoje zgodbe vključuje lokalne skupnosti. 

Panama | Avtor: Epa Epa

Ruanda s posodobljenim UNESCOVIM biosfernim rezervatom in Butan, ki ima najvišjo precepljenost, pohvali pa se lahko tudi z Bruto indeksom nacionalne sreče ("Gross National Happiness index").

Butan | Avtor: Profimedia Profimedia

Na STO dodajajo, da je Newsweek vodilna revija in spletni portal, ki že 80 let bralcem po vsem svetu objektivno poroča o dogajanju po svetu. Ponuja najnovejše novice, poglobljene analize in ideje o mednarodnih vprašanjih, tehnologiji, poslovanju, kulturi in politiki. Poleg spletnega portala Newsweek objavlja tedenske angleške tiskane izdaje v ZDA, Evropi/na Bližnjem vzhodu/Afriki in Aziji ter izdaje v japonskem, korejskem, poljskem, srbskem in španskem jeziku.

 

Komentarjev 6
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 10:03 26.avgust 2021.

    Ta je dobra...Butan, kjer je največ cepljenih...Tam v tistih hribih ne najdeš vseh ljudi v enem letu, kaj šele, da jih bi cepil...Dajte koga drugega zajebavat...Ali pa povejte, da je v Kongu umrlo zaradi covida le 200 ljudi...pa jih je ...prikaži veče okrog 180 milijonov...in cepljenih tam okrog 0,1%...

  • rd2dmk2 09:56 26.avgust 2021.

    zato pa v skovenijo ne pride CR7, Jordan, še celo naši bogataši uidejo.. Bled je bil nekoč rezidenca Kraljev, dons je pa .. no začelo se je z "hokejisti" iz VB. dons pa imajo podobno klientelo. V CRO imajo sobe ...prikaži več in apatmaje z 1k€ na noč, pri nas pa vsaka pasja uta se lahko spremeni v sobo, in potem ne dela nič, ne ceste, ne čistilne naprave, ne jezero. saj ne rečem da se ne zasluži, od 0,5M turistov, pa če vsak zapravi samo 10 eurov,samo pomislite kolk avtov pride za to množico.

  • rd2dmk2 09:50 26.avgust 2021.

    in na STA so ponosni na take turiste. na turiste, ki vidijo prometni znak obvoz, pa ga zavestno ignorirajo in gredo navkljub prometni prepovedi delat zgago domačinom. polica in mestna redarstva pa zimsko (pardon poletno spanje ), jeseni pa udri ...prikaži veči po domačinu z vsemi radarji kar jih je. v metliki mora policija zapret cesto, da lahko v trgovino dostavijo potrebščine, na jesenicah turisti zabašejo vse lokalne ceste, na koncu pa vsi hočejo v eno te isto luknjo.