Popotnik
66404 ogledov

To slovensko mesto med 100 najbolj edinstvenimi kraji na svetu

Turizem Ljubljana Andrej Tarfila, STO
Ameriška dnevna revija Time je objavila tretji letni seznam 100 svetovnih krajev, ki ponujajo edinstvena doživetja. Na njem se je znašlo tudi mesto v Sloveniji.

Ni veliko panog, ki jih pandemija ne bi pretresla, med huje prizadetimi pa je gotovo turizem. Uredništvo svetovno znanega medija TIME se zaveda posledic, ki jih je pandemija zadala turizmu, zato je njihov tretji vsakoletni seznam oziroma izbor najboljših 100 krajev na svetu v marsičem tudi poklon ljudem in podjetjem v panogah, ki so v izrednih okoliščinah odkrili načine za prilagajanje, razvoj in inovacije.

Turizem Ljubljana | Avtor: Blaž Pogačnik/Turizem Ljubljana Blaž Pogačnik/Turizem Ljubljana

"Seznam poudarja iznajdljivost in ustvarjalnost, pri ponovnem odpiranju destinacij po vsem svetu," so zapisali pri sloviti ameriški reviji, ko so prejšnji mesec objavili seznam stotih najbolj edinstvenih krajev, ki ponujajo nove in zanimive izkušnje. Nanj pa so uvrstil tudi Ljubljano – 'kulinarično prestolnico', kot so jo poimenovali. 

Ljubljana reportaža Popotnik Reportaža: To je naredila stranka v baru namesto napitnine

Tovrstne objave v priznanih medijih so v teh časih za Ljubljano še zlasti pomembne – z vidika promocije in kot dokaz, da se uspešno razvija v vodilno ustvarjalno in kakovostno turistično destinacijo.

Pri reviji sicer menijo, da je prihod prvega Michelinovega vodnika leta 2020 dal še večji zagon slovenski gastronomski sceni. Izpostavijo Michelinovo ljubljansko nagrajenko, restavracijo Atelje, in degustacijske jedilnike njenega chefa Jorga Zupana, navduši pa jih tudi Odprta kuhna – kot ena najbolj priljubljenih kulinaričnih tradicij v mestu.

Kavalir reportaža Popotnik "Kavalir nikoli ne sme reči ne"

Med najboljšimi novostmi Ljubljane navedejo okolju prijazen hostel The Fuzzy Log, katerega gostje lahko med drugim prespijo tudi v šotorih na strešni terasi, in Cukrarno, prenovljeno rafinerijo sladkorja iz 19. stoletja, ki bo kmalu okrepila kulturno dogajanje v mestu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marina Camacho (@marinac71)

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 10:06 18.avgust 2021.

    Nje,nje,nje....!!!

Sorodne novice