Uporabno
3379 ogledov

Počitnice v Ljubljani: Doživite utrip evropske prestolnice s slovenskim srcem

Turizem Ljubljana Andrej Tarfila, STO
Ko razmišljamo o počitnicah v eni od evropskih prestolnic, navadno pomislimo na Dunaj, Barcelono, Pariz, London, Berlin … In včasih kar malo pozabimo na našo ljubko Ljubljano – eno najlepših evropskih prestolnic, ki ima poleg vseh svojih čarov še to prednost, da se nahaja nedaleč od vašega doma.

Zato izkoristite to leto, ko so potovanja v tujino otežena, da si privoščite prijeten večdnevni oddih v naši čudoviti prestolnici. Izkusili boste edinstveno mešanico svetovljanstva in občutka domačnosti, hkrati pa pomagali lokalnim ponudnikom.

1/5
Blaž Pogačnik/Turizem Ljubljana

Ljubljana, prestolnica polna življenja

Ljubljana je znana po mnogih prireditvah na prostem, ki so v poletnem času še posebej raznolike. Naj bo ponedeljek ali petek, sreda ali sobota, večeri v Ljubljani so zagotovo polni dogajanja. Poleti je najbolj obiskan Ljubljana Festival, ki poteka med junijem in septembrom ter navdušuje z bogatim koncertnim, gledališkim, opernim in baletnim programom. Čez vse leto pa lahko obiščete tudi muzeje in galerije, ki nudijo široko izbiro razstav in dogodkov.

Poleg obiska kulturnih prireditev ali športnih spektaklov se lahko sprehodite še čez ljubljanski živalski vrt, kjer boste srečali kar 500 živali. Ljubitelji nakupovanja raziščite katerega od mnogih ljubljanskih nakupovalnih centrov, gurmani pa lahko uživate v gastronomskih prireditvah. Vsak petek od sredine marca do oktobra se na ljubljansko tržnico naseli Odprta kuhna, novembra pa obiščite festival November Gourmet Ljubljana, kjer lahko okusite različne svetovne in domače jedi. Tudi December v Ljubljani je poln dogajanja – vse od prižiga prazničnih luči do prazničnega sejma, ki ga spremljajo zabavne prireditve.

Turizem Ljubljana | Avtor: Matevž Kostanjšek/Turizem Ljubljana Matevž Kostanjšek/Turizem Ljubljana

Posebni paketi za večdnevni oddih v prestolnici

Na Turizmu Ljubljana so za slovenske goste pripravili posebne tematsko obarvane pakete večdnevnih doživetij, ki vam bodo pomagali našo prestolnico doživeti v novi luči. Ti vključujejo tudi nočitev in so namenjeni tako družinam kot tudi parom, starejšim ter gostom, ki si želijo VIP razvajanja.

Na vašem večdnevnem oddihu v Ljubljani bo vaša najboljša prijateljica zagotovo turistična kartica Ljubljana – ta je odlična izbira, ko si želite bolje spoznati prestolnico! Lahko izbirate med takšno za 24, 48 ali 72 ur.

Turizem Ljubljana | Avtor: Turizem Ljubljana Turizem Ljubljana

Spominki iz Ljubljane

Kolekcijo spominkov iz Ljubljane so navdihnile zanimive ljubljanske zgodbe: od Makalonce do vrtnice Ljubljana, od zmajčka Ljuba do ljubljene Ljubljane ... Estetski, kakovostni in uporabni spominki so lahko tudi odlično darilo. In ker je Ljubljana trajnostno usmerjena, so tudi spominki v okolju prijazni embalaži ali brez nje.