Popotnik
21508 ogledov

Toliko boste odšteli za najbolj luksuzne vile na Hrvaškem

Vila v Dubrovniku Orgon
Na portalu Booking.com smo preverili 10 najbolje ocenjenih vil na hrvaški obali po izboru gostov in njihove cene.

Morda se vam bo zdelo klišejsko, če vas vprašamo, ali kdaj sanjarite o vili z bazenom. A ko boste odkrili nekaj najlepših hrvaških vil, ki ponujajo tudi zasebno osvežitev, boste ugotovili, da so daleč stran od klišejskega. Na portalu Booking.com smo poiskali deset vil v različnih krajih na Hrvaškem, ki dosegajo 5 zvezdic, ter preverili njihove cene. Gre za luksuzne namestitve, v večini primerov z zasebnim bazenom, zaradi česar so cene temu primerne. Iskali smo ponudbe za (minimalno) šest oseb v terminu med 23. in 29. avgustom 2021. 

letošnji hit Popotnik Vsi bi si želeli takih počitnic

1. Prva se je na lestvici pojavila vila Beach House Trogir, ki se nahaja v Trogirju v Splitsko-dalmatinski županiji, le 900 metrov od marine Trogir. Vila s pogledom na morje je primerna za osem oseb in vključuje štiri spalnice z zakonskimi posteljami ter raztegljiv kavč. Ponudba vključuje tudi masažno kad, savno in zunanji sezonski bazen. Za vse to bi druščina za šest nočitev odštela 5022 evrov.

2. Za Villo Luxury Lighthouse Vis, ki stoji 2,1 km od Beach Vagan in 5 km od znamenite plaža Milna na otoku Vis, bi desetčlanska družba za šest nočitev odštela nekoliko več, in sicer 7800 evrov. V vili s pogledom na morje se nahajajo štiri spalnice z zakonskimi posteljami, ena spalnica z dvema enojnima posteljema in raztegljiv kavč. Nastanitev nudi tudi zasebno plažo in dostop do verande, dve kopanici pa imata tudi vročo kopel.

3. Naslednja predlagana namestitev je Villa Jasmin- Opatija v mestu Ružići, kjer bi desetčlanska skupina za šest noči uživanja odštela 7290 evrov. Vila s petimi spalnicami in dvema dnevnima sobama nudi verando s pogledom na bazen in vrt, gosti pa lahko uporabljajo tudi zunanji bazen, fitnes center ter spa center. V petih kopalnicah se nahaja vroča kopel.

4. Na četrtem mestu se na Bookingovem spisku nahaja Villa Laurana II v mestu Poljane. Ta nudi sezonski zunanji bazen, skupni prostor za druženje, vrt, brezplačen WiFi ter razgled na bazen. Vila nudi brezplačno zasebno parkirišče, v okolici pa lahko uživate v aktivnostih, kot so pohodništvo, kolesarjenje in biljard. Vila ima več spalnic (3), satelitsko TV z ravnim zaslonom, opremljeno kuhinjo s pomivalnim strojem in z mikrovalovno pečico, pralni stroj ter več kopalnic (4) z bidejem. Kvarner Beach je od nastanitve, ki je primerna za šest oseb, oddaljena dva kilometra. Končni račun za 7-dnevni najem vile s tremi spalnicami pa bi pokazal 3559 evrov.

5. Na sredini lestvice se nahaja Vila Baotić s tremi spalnicami z zakonskimi posteljami in raztegljivim kavčem v dnevni sobi iz naselja Seget Vranjica. Nastanitev Villas Baotić je 5 minut hoje od znamenitosti Belvedere Beach in ponuja sezonski zunanji bazen, vrt, verando, ter zasebne kopalnice z vročo kopeljo. Cena za osem oseb znaša 4140 evrov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KontureDMC (@konturedmc)

6. Sledi Villa Edl Elegant, ki se nahaja v mestu Aljmaš in ponuja zasebni bazen, razgled na bazen ter verando. V nastanitvi, ki je od mesta Osijek oddaljena 24 km, se lahko gosti sprostijo v wellnessu, ki vključuje notranji bazen in savno, ali na terasi za sončenje. V namestitvi sta dve spalnici z zakonskima in enojnima posteljema, zato je primerna za največ šest oseb. Njen najem za šest nočitev pa znaša 1320 evrov. 

7. Na sedmem mestu Booking predlaga šibeniško vilo Bumblebee Luxury Residence s štirimi spalnicami, primerno za šest ljudi. Nastanitev Bumblebee Luxury Residence stoji 5 km od znamenitosti Barone Fortress in 5 km od znamenitosti Šibenik Town Hall, ter ponuja sezonski zunanji bazen. V sklopu nastanitve je na voljo tudi terasa, v bližnji okolici pa lahko uživate v kolesarjenju. Najem vile za šest noči šteje 3576 evrov.

8. Kot osmo nastanitev Booking izpostavi najrazkosnejšo izmed vseh; Vilo Malipiero Residence v Rovinju. Za vilo s pogledom na morje, ki vključuje šest spalnic in je primerna za dvanajst oseb, bi gostje morali odšteti kar 12.000 evrov. Nastanitev s 5 zvezdicami ponuja spa center in teraso, vsako jutro je gostom na voljo tudi kontinentalni ali samopostrežni zajtrk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by yescroatia (@yescroatia)

9. Sledi Villa Giulia iz mesta Vabriga, ki obsega tri spalnice in lahko gosti do šest oseb. Nastanitev ponuja brezplačno izposojo koles, vrt, teraso in zunanji bazen. Končna cena najema za šest nočitev znaša 4260 evrov.

Villa Giulia | Avtor: Booking.com Booking.com

10. Lestvico Bookingovih desetih najboljših petzvezdičnih vil sklenjujemo z vilo Palazzo Vimbula - Five Star Luxury Villa v mestu Rožat, le 4,2 kilometra od Dubrovnika. Vila vključuje tri spalnice z zakonskimi posteljami in je zato primerna za največ šest oseb. Luksuzna nastanitev, za katero bi za šest nočitev plačali 10.358 evrov, ponuja tudi savno, vrt, teraso in privat zunanji bazen. Gostom je vsako jutro na voljo še kontinentalni zajtrk.

Komentarjev 5
  • Porko2 09:54 14.avgust 2021.

    Ma ne dam niti centa hrvatom!

  • rd2dmk2 09:50 14.avgust 2021.

    v sloveniji je pa najbolj popularna nastanitev v grmovju ob robu gozda. cena sitnica. 0,0 eurov, pa še turistične takse ni treba plačat.. na vprašanje turista ali ga ni nič sram, da ta ne spoštuje državo in državljanov slo, pa ...prikaži več ne najdem kampa, sobe,... najde pa na Bookingu, krasen kotiček v samotni divjini sredi pokljuke. p.s. sram naj bo tud vas državljane, ki vam je to čist malo mar. ko pa vas jebe nadzornik, ker naberete pest borovnic zaradi parkiranega avta in borovnic, je pa hudo.

Sorodne novice