Popotnik
72186 ogledov

V teh termah bo štiričlanska družina plačala najmanj

Terme Zreče Dan Briški
Poletna sezona je že v popolnem razmahu, številni osvežitev med vročimi dnevi iščejo v termah. Preverili smo ponudbo slovenskih term in primerjali cene.

Podobno kot lani so terme in zdravilišča sektor v turizmu, ki jo je najbolje odnesel, zato ni presenetljivo, da predstavniki term soglasno pričakujejo še eno uspešno poletno sezono. Nekaj več skrbi jim sicer predstavljajo jesenski meseci in morebitno ponovno zaprtje države. K trenutni dobri obiskanosti so zagotovo pripomogli tudi turistični boni. Zgolj v skupini Sava Hotels & Resorts, kamor med drugimi sodijo Terme 3000, je bil v lanskem poletju delež plačil s turističnimi boni 40-odstoten.

Terme Čatež | Avtor: Terme Čatež Terme Čatež
Če so predstavniki term navdušeni nad obiskanostjo domačih gostov, je drugačna situacija pri obisku tujih gostov. Maloštevilni tujci v večini prihajajo iz sosednjih oziroma bližnjih držav, kot so Italija, Avstrija, Nemčija, države bivše Jugoslavije in Madžarska. Po njihovih besedah je interes gostov predvsem kratkoročen, veliko je tudi zgolj dnevnih obiskovalcev kopališč. 

"Dolžina bivanja gostov se zaradi njihovega unovčevanja ni bistveno spremenila, kot prej se razlikuje glede na starostno skupino in vrsto programa, ki ga gostje izberejo. Opažamo pa, da slovenski gostje v večji meri rezervirajo pakete z bogatejšo vsebino," so nam dejali iz Term Krka, kjer tako kot v Termah Čatež in skupini Sava Hotels & Resorts sprejemajo turistične bone.

Bazen Popotnik Mestna kopališča odprta, tudi brez PCT pogojev

Cene in ponudbe med termam variirajo. Ker pa nas je zanimalo, v katerih izmed naših največjih term mora štiričlanska družina (dva odrasla in dva otroka, mlajša od 5 oz.12 let) za dve nočitvi in vključenim kopanjem v poletnih mesecih odšteti najmanj, smo cene primerjali. Pod drobnogled smo vzeli najcenejše možnosti, pri čemer razpoložljivosti nismo preverjali, saj se cene glede na datume razlikujejo. Ugotovitve sledijo spodaj.

Terme Dolenjske Toplice

V Dolenjskih Toplicah bi družino z dvema otrokoma, mlajšima od 6. in 12. leta, tridnevni dopust z dvema nočitvama s polpenzionom in neomejenim kopanjem v notranjih in zunanjih termalnih bazenih na koncu prišel 390 evrov.

Terme Čatež

Za paket 'Poletnih počitnic v Termah Čatež', ki med drugim vključuje polpenzion v izbranem hotelu in kopanje v poletni in zimski Termalni Rivieri, bi družina z dvema mlajšima otrokoma, ki imata brezplačno bivanje, za dve nočitvi odštela 250 evrov. 

Terme Olimia

V štirizvedičnem hotelu Breza blizu term v Podčetrtku bi štiričlanska družina za dve nočitvi s polpenzionom z Olimskim samopostrežnim bifejem in omejenim kopanjem v Termaliji Relax in Family Fun (paket Family fun sprostitev, ki vključuje gratis bivanje za enega otroka do 4,99. leta, drugi otrok do 11,99. leta pa ima 50 % popust), v najbolj optimalnih razmerah skupno odštela približno 400 evrov.

Family-Wellness Termalija - Terme Olimia | Avtor: Terme Olimia Terme Olimia

Terme Ptuj

V termah Ptuj, ki v paketu Termalni užitki vključuje nastanitev s polpenzionom v superior hotelu & vstop v hotelski svet savn in kopanje v termalnih bazenih ter termalnem parku, bi družina z dvema otrokoma na koncu tridnevnega oddiha med tednom v najboljših pogojih plačala 316 evrov. Pri tem velja omeniti, da so cene med tednom cenejše in da dva otroka bivata brezplačno (1. otrok do 12. leta na pomožnem ležišču in 2. otrok do 6. leta brez ležišča v dvoposteljni sobi z dvema odraslima osebama ima prenočišče z zajtrkom brezplačno). 

Terme Zreče

Za dve nočitvi z zdravim in okusnim zajtrkom v dvoposteljni sobi ali apartmaju in vključenim kopanjem bi družina z dvema majhnima otrokoma na koncu dopusta v termah Zreče plačala 320 evrov.

Ivarčko jezero brezplačno Popotnik Novo kopališče, kjer se lahko osvežite

Terme Snovik

Družinski paket v termah v središču Tuhinjske doline bi štiričlansko družino za tridnevni oddih s polpenzionom v sobi, studiu ali apartmaju in vključenim dvakratnim vstopom v notranje in zunanje termalne bazene stal približno 300 evrov.

Če potegnemo črto, bi po naših ugotovitvah štiričlanska družina morala najmanj seči v žep v Termah Čatež, kjer jo bi tridnevni oddih stal 250 evrov.

Piran V Sloveniji Popotnik Največ v zdraviliških občinah
Komentarjev 3
  • Apartma_NinJ 22:37 18.julij 2021.

    Ce boste zeleli obiskati Zrece in bliznjo Roglo, vas vabimo v nas Apartma NinJ. Moznost koriscenja turisticnih bonov za namestitev.

  • lada 11:20 18.julij 2021.

    alisa_fukjena - eroprofit = sama zguba tatov, ubijaucev & moriucef Slovenskega naroda ! ti mrš to kr del, ki dr ić, klauc duschan, matschek - fadirbu pepo, ker je hotla procesirat moriuce, predn se stegne. Jo je obesu brat za ...prikaži večrocesirat moriuce, predn se stegne. Jo je obesu brat za wc špago in je blo konc procesiranja kurjih tatov, moritucef & nezasluženih penzjonov, ki so izćrpavali Slovence, da tako v revšćini živijo, kljub vsakodnevnem krvavem, težaškem delu !

Sorodne novice