Popotnik
13569 ogledov

Novo kopališče, kjer se lahko osvežite

Ivarčko jezero TIC RAVNE NA KOROŠKEM
Po dolgih letih zanemarjanja je nov upravljavec v nekaj tednih uredil vse potrebno, da je Ivarčko jezero znova primerno za poletno osvežitev.

V zavetju Uršlje gore se na 654 metrih nadmorske višine skriva najnižje ležeče alpsko jezero v Sloveniji – Ivarčko jezero, ki je v preteklih letih izgubilo svoj sijaj. Voda je bila polna trave in alg, objekti v okolici pa so propadali. V srcih domačinov so na t. i. koroško morje, ki so ga v 70. in 80. letih uredili delavci železarne Ravne, ostajali le spomini na črno-bele čase. A očitno se mu obeta lepša prihodnost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivarcko jezero (@ivarcko.fun)

Jezero Podpeč Popotnik Nov režim na priljubljeni točki, na vas bodo prežali redarji

Novi upravljavci vrnili sijaj Ivarčkemu jezeru

Letos je družbo Ivarčko, ki je bila del podjetja SG Automotive v prisilni poravnavi kupil nekdanji finančni minister Uroš Čufer. Območje je dal v upravljanje ekipi, ki je pred leti oživila tudi jezero Jasna v Kranjski Gori. V pičlih nekaj tednih so ob pomoči lokalne skupnosti malo naravno jezero očistili in ga znova ponudili kopalcem. Poskrbeli so tudi za hrano in pijačo. Prvi kopalci, sprehajalci, domačini in turisti tako že uživajo v poletnih dnevnih ob jezeru. 

"Presenečeni smo, kako to jezero Korošcem veliko pomeni. Kar hodijo do nas, se zahvaljujejo, ker je bilo toliko časa zapuščeno. To nas je izjemno pozitivno presenetilo," je za Televizijo Slovenija povedal predstavnik upravitelja Davorin Mikoš.

Dostop do jezera ostaja brezplačen, upravitelj pa obljublja poletje, polno dogodkov. "Glede samega programa bo za vse okuse, tudi trije koncerti bodo, za popestritev pa bo poskrbel didžej," še pravi Mikoš.

Obnovili bodo minigolf, odbojko na mivki, ponujali supe in vodeno vadbo. Prvi dve leti bodo preizkušali, kaj je všeč obiskovalcem, nato pa obljubljajo dolgoročno celostno strategijo razvoja tega dela Koroške, ki v neposredni bližini ponuja tudi izvir z železom bogate kotuljske vode in rojstno hišo pisatelja Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca.

Obmorski urbani park pri Žusterni Nikar v vodo! Slovenija Se kopate na slovenski obali: Na tem kopališču odkrili fekalije! Bazen Popotnik Mestna kopališča odprta, tudi brez PCT pogojev
Komentarjev 9
  • lada 06:06 15.julij 2021.

    eroprofit = qurba na kubik, ker k r a d e varčne + pridne Slovence brez gnarja hudić !

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:23 14.julij 2021.

    Končno ena taka neobremenjena in pozitivna novica, ki nima veze z korono, politiko, sanjskim moškim in znanimi Slovenci, ki to niso.

  • Mary_Ziemba 15:44 14.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice