Popotnik
3695 ogledov

Nov režim na priljubljeni točki, na vas bodo prežali redarji

Jezero Podpeč Profimedia
Sistem parkiranja ob jezeru pri Podpeči se je spremenil.

Občina Brezovica je uredila parkirišče ob gasilskem domu Jezero. Obenem pa je vzpostavila novo prometno ureditev ob jezeru in njegovi okolici. Med drugim je po novem urejena modra cona za pešce. 

"Z novo prometno ureditvijo se ukinjajo parkirne površine ob jezeru. Samo parkiranje je tako omejeno izključno na novo urejeno parkirišče," je občina obvestila obiskovalce Jezera pri Podpeči. Parkiranje je tako mogoče le levo ob gasilskem domu Jezero. Ob tem člani PGD Jezero opozarjajo, da je "prepovedano parkiranje neposredno ob gasilskem domu ter pred vrati gasilskega doma". 

Upoštevanje pravil bo preverjal Medobčinski inšpektorat in redarstvo. 

"Vsem obiskovalcem jezera želimo prijetno preživljanje časa v naravi ob jezeru, pri čemer se morajo zavedati pomena okolja in naravne dediščine ter tudi sami s svojim ravnanjem omogočati njihovo ohranjenost," so v obvestilu zapisali na občini.

Pred kratkim so spremembo parkirnega režima sprejeli tudi v občini Cerknica. Med drugim so potrdili sklep o zaračunavanju parkirnine na parkirišču ob Cerkniškem jezeru. 

Komentarjev 4
  • lada 06:08 15.julij 2021.

    samo kasiral bi qurbe lene, dajte mal riti uzdignat pa ne samo srat - preveć smrdi !

  • lada 06:13 13.julij 2021.

    vse občine, ki računajo parkiranje v naravi, naj se gredo solit; če pride kdo z avtom v mojo občino, ga dam takoj ustrelit, samo ko pri tako bizarnem dohodku nimam denarja za pištolo ! A jo ima kastor na Kubi ...prikaži veči al pa v s. Koreji un prase - en debu ko svinja pa na miljone suhih ko poper !

  • Avatar drecos
    drecos 22:18 12.julij 2021.

    ko vas jebe pa ne pridem vec nikoli