Popotnik
15183 ogledov

Takšne so cene 9 gradov, v katerih lahko prespite

Grad Otočec Arhiv Term Krka: Grad Otočec
Slovenija je dežela tisočih gradov. Med slovenskimi gradovi najdemo tudi take, kjer lahko za eno noč izkusimo sebe v vlogi grajske gospode.

Slovenija je prepredena z gradovi, dvorci, trdnjavami, fortifikacijskimi sistemi. Slovenski gradovi, ki jih lahko najdete v vseh slovenskih pokrajinah, so del različnih zgodovinskih zgodb. Na njihovih hladnih hodnikih lahko začutite skrivnostni Srednji vek, pogled skozi okno pa vam bo pričaral zgodbo iz renesančnega romana. Prve sledi o njihovi gradnji so našli celo v antiki.

Blejski grad je lani obiskalo 209 tisoč ljudi, z vstopninami so zaslužili dober  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Medtem ko je mnoge od njih vzela nepredvidljiva zgodovina, spet druge načel zob časa, jih na desetine še danes opravlja zanimive funkcije; v njih si lahko danes ogledate različne razstave in predstave, prisluhnete koncertom, obedujete, doživite sanjsko poroko in celo prespite. Mnogi izmed slovenskih gradov so namreč preurejeni v hotele in z edinstveno ponudbo privabljajo goste iz vsega sveta. Predstavljamo vam spisek Slovenske turistične organizacije (STO) slovenskih gradov, kjer lahko za eno noč (ali več) izkusite življenje graščakov.

Cristiano Ronaldo vila Madeira pri nas Popotnik 9 najlepših vil, ki jih morate obiskati

1. Grad Otočec na Dolenjskem

Grad Otočec je edini grad na vodi v Sloveniji. Poseben je v svoji legi in lepoti. Obdaja ga čudovit zelen grajski park, kjer med avtohtonimi drevesnimi sortami svoj grajski vsakdan živijo labodi grbci. Član prestižnega združenja hotelov in restavracij Relais & Châteaux vas vabi s svojo butično ponudbo sob in suit najvišje kategorije. Romantični pobeg na Grad Otočec za eno noč v dvoposteljni sobi znaša 198 evrov. Paket vključuje 1 nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v Hotelu Grad Otočec, razkošno večerjo (5 hodov) s pijačo na Gradu Otočec, neomejeno kopanje in savnanje v Hotelu Šport ter kavo s sladico v podeželski hiši na golf igrišču Grad Otočec.

Grad Otočec | Avtor: Arhiv Term Krka: Grad Otočec Arhiv Term Krka: Grad Otočec

2. Dvorec Rakičan

Nedaleč od Murske Sobote vas pričakuje dvorec iz 15. stoletja. Tu lahko doživite čar spanja med grajskimi zidovi z vsem sodobnim udobjem. Dvorec bo očaral vse družinske člane. Medtem ko otroci lahko ustvarjajo na različnih delavnicah ali se družijo s konji v konjeniškem centru, lahko odrasli poklepetajo v grajski kavarni. Cena nočitve v zakonski sobi s pogledom na vrt znaša približno 100 evrov.

3. Grad Podsreda

Prenočite kot graščaki v objemu Kozjanskega parka. Grad Podsreda je bil nekdaj zatočišče za bojevnike, danes pa je romantično okolje za grajske počitnice. Umirjen grajski ambient je kot balzam za dušo utrujenega popotnika, ki nudi intimen, umirjen in brezskrben pobeg znotraj gradu iz 12. stoletja, zunaj njega pa boste uživali v razkošju kozjanske narave. Cena paketa za dve osebi, ki vključuje dve nočitvi v eni od sob v štirizvezdični namestitvi Gradu Podsreda, grajski zajtrk in še nekatere druge ugodnosti, znaša 298 evrov.

4. Grad Grad na Goričkem

Doživite čare največjega grajskega kompleksa na Slovenskem. Grad v osrčju Goričkega, obdan z mogočnimi drevesi, že več kot 800 let kljubuje času. Nekoč je imel graščak na gradu možnost vsako noč v letu prespati v drugi sobi. Del teh soban je danes urejen tudi za obiskovalce, ki si želijo začutiti romantiko nekdanjih dni in hkrati uživati v sodobnem razkošju. Grad je odlično izhodišče za raziskovanje Krajinskega parka Goričko. Cene štiri popolnoma prenovljenih in moderno opremljenih sobe (dve z dvojno posteljo in dve z dvojno posteljo in dodatnim ležiščem v predprostoru) se gibljejo med 60 in 80 evri na noč.

5. Grad Gredič v Brdih

Če sodite med nepoboljšljive romantike, morate prenočiti v Grediču, več kot 400 let stari zgradbi, ki bdi nad idilično briško pokrajino. Med njegovimi lastniki je bil tudi baron Anton Codelli, znan kot vsestranski izumitelj pionirskega duha in izjemne drznosti ter prvi, ki se je v prestolnico Ljubljano pripeljal z avtomobilom. Gredič je danes je preurejen v romantičen hotel z vrhunsko restavracijo in lastno vinoteko. Hotel Gredič ponuja štiri dvoposteljne sobe, dve junior suiti in eno master suito. Ceni dvoposteljnih sob, ki ponujata pogled na gore oziroma bližnje vinograde, znašata 115 EUR/noč (soba 15 m2) in 160 EUR/noč (soba 25 m2). Cena vključuje tudi zajtrk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gredič (@gredic_castle)

6. Grad Strmol na Gorenjskem

Grad Strmol spada med najstarejše in najbolj ohranjene gradove na Slovenskem. Je eden izmed dveh slovenskih gradov, ki ima še vedno originalno opremo. Danes je v njem butičen 4-zvezdični hotel, ki goste navdušuje s svojim ambientom. Sobe so opremljene z avtentičnim pohištvom premožnega predvojnega lastnika in ponujajo izjemno izkušnjo bivanja. V grajskem kompleksu sta med drugimi na voljo dve sobi, v katerih doživite edinstven preplet preteklosti in sedanjosti. Opremljeni sta s sodobno zakonsko posteljo vrhunske kakovosti ter pohištvenimi kosi in umetninami zadnjega zasebnega lastnika gradu, Rada Hribarja. Cena na sobo na noč, v katero je vključen zajtrk za dve osebi, znaša 200 evrov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grad Strmol (@gradstrmol)

7. Lambergh, Château & Hotel na pragu Karavank

V Begunjah, gorenjski vasici v bližini Radovljice, se nahaja renesančni dvorec Lambergh, Château & Hotel. Notranjost dvorca ohranja nostalgični pridih preteklosti z mojstrsko restavriranimi kamnitimi detajli, steklenimi vitraži, starinskim lesenim pohištvom in originalnim lesenim stropom ter kamnitim stopniščem iz 16. stoletja. Srečne dni lahko na dvorcu preživite ob vrhunski wellness ponudbi, izvrstni kulinariki, prelepi naravi in dovršenih grajskih sobah.

8. Kendov dvorec pri Idriji

Podeželski baročni Kendov dvorec je kraj, kjer dnevi potekajo počasneje. Ob kozarcu izvrstnega hišnega vina in krožniku dobrot, ki s prefinjeno skromnim slogom ohranjajo starodavno tradicijo, boste začutili užitek in preprostost življenja. Sprehodite se po okoliških gozdovih ter odkrijte kulturno in tehnično dediščino Idrije. Obiščite Antonijev rov, najstarejši vhod v rudnik v Sloveniji, ki je vpisan na seznam Unesco svetovne dediščine. Privoščite si krožnik avtohtonih Idrijskih žlikrofov, ki spominjajo na Napoleonov klobuk. Na bregovih reke Idrijce in v bližnji neokrnjeni naravi si spočijete svojo dušo, srce pa razvedrite s čudovitimi zelenimi razgledi po okolici. Cena nočitve v dvoposteljnih sobah Kendovega dvorca se gibljejo med 190 in 310 evri, odvisno za kako razkošno sobano se odločite. Prav vse vključujejo tudi zajtrk.

9. Hotel Golf Grad Mokrice ob Brežicah

Skrivnostni gozdovi Gorjancev in skrbno negovan angleški vrt obdajata grad Mokrice. V grajskih legendah sta zapisani živahna zgodovina in razkošni vsakdan grajske gospode. Danes je v gradu hotel visoke kategorije, ki navdušuje z odlično restavracijo in stilno opremljenimi sobami. Tik ob gradu je razgibano golf igrišče, ki čaka na vaše zelene zamahe. Po dodatno sprostitev se podajte v nekaj minut oddaljen wellness center in številne termalne bazene v Terme Čatež. Cena nočitve na osebo v dvoposteljni sobi je 77,5 evra. Paket vključuje tudi zajtrk, neomejeno kopanje v notranjem in zunanjem bazenu hotela Terme, uporabo savne in fitnes studia v hotelu Terme in še nekatere druge ugodnosti.

Komentarjev 1
  • 643916 10:32 05.september 2021.

    V Gradu Mokrice zaradi potresa v Zagrebu 2020 nočitev ni možna, sam grad je zaprt. Prespi se lahko v Golf klubu poleg grafu ali v depamdansi.

Sorodne novice