Popotnik
8070 ogledov

9 najlepših vil, ki jih morate obiskati

Cristiano Ronaldo vila Madeira Profimedia
Predstavljamo spisek vil z mediteranskim značajem, ki se jim ne bi uprl nihče. Katera pa je vaša zmagovalka?

Verjetno se vsakdo zaloti, ko razmišlja o tem, da bi vsaj za nekaj dni pobegnil v košček raja in se brez motečih dejavnikov v miru razvajal. Morda v kakšni vili z bazenom v mediteranskem okolju? Ko boste videli te vile, si boste kaj kmalu želeli spakirati kovčke in se jim prepustiti v objem. Največ butičnih vil, kjer lahko uživate v svojem miru in intimi, najdete v krajih z mediteransko klimo, a tudi v drugih delih Slovenije jih ne manjka. Brda so bila že v preteklosti magnet za rezidence plemičev, Kras privlači s svojo skrivnostnostjo, istrsko zaledje pa je atraktivno zaradi bližine morja. Oglejte si nekaj najbolj markantnih vil tega dela Slovenije po izboru Slovenske turistične agencije.

letošnji hit Popotnik Vsi bi si želeli takih počitnic

1. Villa Fabiani, Kobdilj

Poiščite svoje navdihujoče doživetje Krasa, kakršno je do malih nog spremljalo slovitega arhitekta Maksa Fabiania. Privoščite si oddih na njegovem posestvu in obnovljenem kmečkem dvorcu, ki imata tako kot Fabiani svojo magično karizmo.

2. Vila Mravljevi, Preserje

Vila Mravljevi na prefinjen način združuje dva svetova – tradicionalno vipavsko hišo, zgrajeno iz kamna, lesa in gline, ter moderno zasnovan objekt, ki se skupaj zlivata v popolno harmonijo bivanja. Povezuje ju terasa s staro oljko in bazen, kjer lahko preživite prijetne poletne dni in večere.

3. Alma Vista, Vipolže

Za sodobnim videzom vile se skriva zeleno srce. Alma Vista diha z briško pokrajino in je zato tudi nosilka znaka Slovenia Green. Svojevrsten čar daje vili tudi umetniška duša, saj vas na vsakem koraku spremljajo dela domačih in svetovnih ustvarjalcev.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Villa for rent (@alma_vista)

4. Vila Lavanda, Fijeroga

Očarljiva podoba značilne kamnite istrske hiše vam bo zadišala kot sivka, po kateri vila nosi ime. Ko boste vstopili vanjo, vas bo premamil duh nostalgije, ki se hkrati spogleduje z vsem sodobnim udobjem. Tudi z zasebnim bazenom, kjer boste uživali ob pogledu na vinograde in oljčnike. Med drugim jo je danska turistična organizacija NOVASOL leta 2016 uvrstila med 100 izjemnih počitniških destinacij v Evropi.

Vila Lavanda | Avtor: Vila Lavanda Vila Lavanda

5. Villa Eva, Kozana

Morda se vam bo 'Eva' na prvi pogled zdela le ena od tipičnih briških hiš, a vas bo takoj, ko boste vstopili vanjo, navdušila s svojim šarmom. Zmes tradicionalnega in modernega začini še sanjski razgled na briško pokrajino.  

6. Vila Majda, Osp

V vasici Osp v koprskem zaledju obiščite romantično vilo, kjer se tradicionalno in moderno stapljata v edinstveno in udobno bivalno simfonijo. Če k temu prištejemo razvajanje z lokalno kulinariko in sproščanje v zasebnem bazenu, potem veste, da vas čakajo enkratne počitnice.

7. Vila Zerou, Kojsko

Moderna luksuzna vila je odlično zatočišče za vse, ki bi si radi privoščili odmik od vsakdanjih skrbi in preprosto uživali v udobju bivanja sredi slikovite briške pokrajine. Ta vas bo spremljala, ko se boste zjutraj prebudili, ko si boste privoščili najboljše iz lokalnega okolja in ko boste plavali v zasebnem bazenu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Villa Zerou (@villazerou)

8. Vila Friuli Karst, Škrbina, Kras

Če iščete poletno rezidenco med morjem in Krasom, vas morda navduši Vila Friuli Karst. Tu boste imeli dovolj miru, da se sprostite in hkrati na dosegu vse, kar potrebujete, da vam ne bo dolgčas.  

9. Istrian Olive Villa, Marezige

Privoščite si oddih v romantični vili z zunanjim bazenom, ki jo zaznamuje značilna istrska zunanjost in moderno opremljena notranjost.  Daleč stran od množic, a ravno prav blizu morja.

Istrian Olive Villa | Avtor: Istrian Olive Villa Istrian Olive Villa

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 10:29 22.avgust 2021.

    vila pod številko 7 paše v goriška brda kot radenska k kislemu mleko, kot cokle na triglav in kot kopalke v opero.. a arhitekta ni nič sram, če že lastnika ni. zaradi mene naj notri naredi uss1701 če mu paše, ...prikaži več samo zunaj pa naj bo tako kot je vedno bilo.

Sorodne novice