Popotnik
3883 ogledov

Na tretjo najbolj obiskano slovensko turistično znamenitost

Pomurje Profimedia
Turistične delavce in ponudnike nastanitev v Pomurju z optimizmom navdaja precej dobra zasedenost zmogljivosti v jesenskih dneh.

V Pomurju, kjer že z nestrpnostjo pričakujejo hladnejše mesece in s tem tudi več obiska v zdraviliščih in termah, so prejšnji teden dosegli še en mejnik. Na najvišjem slovenskem razglednem stolpu Vinarium, ki so ga odprli pred šestimi leti, so razglasili 500.000. obiskovalko stolpa.

Čeprav so gradnjo stolpa, ki se mu rado reče kar pomurski Eifflov stolp, spremljali številni dvomi, so te ob lepih podatkih o obiskanosti le še bežen spomin. Tretja najbolj obiskana slovenska znamenitost v višino meri 53,5 metra in se nahaja v Dolgovaških Goricah, sredi Lendavskih goric nad Lendavo na nadmorski višini 302 metra. Stolp, ki omogoča razgled v štiri države, sta projektirala Oskar Virag in Iztok Rajšter iz arhitekturnega biroja Vires. Cena obiska stolpa je za odrasle 7 evrov, za otroke do 6 let pa je brezplačen.

Kmalu se bodo stolpu v Lendavskih goricah pridružile še druge turistične znamenitosti, ob že znani dvojni jeklenici v bližini in gondoli od Vinariuma do mesta je ob slovesnosti lendavski župan Janez Magyar napovedal še nadaljnje uresničevanje gesla Občina zelene prihodnosti in visoke kakovosti bivanja.

V prihodnje bodo tako razbremenili cestni promet in zmanjšali onesnaženost, omogočili varno kolesarjenje in sprehajanje, ob vznožju stolpa pa postavili restavracijo z vinoteko, čokoladnico in povečali zmogljivosti v razpršenem hotelu Vinarium, kar pomeni, da bo več ponudnikov butičnih nastanitev v okoliških vinogradih.

 

Slap Kozjak Vredni obiska Popotnik Dih jemljajoči slovenski slapovi

V Pomurju si obetajo dobro jesensko turistično sezono

Pomurje se turistično prebuja, čemur pritrjujejo tudi podatki obiskanosti. Kot je povedal predsednik Pomurske turistične zveze Uroš Kamenšek, je razveseljiv podatek, da zanimanje za pomursko regijo raste ne le med domačimi gosti, ampak tudi med tujimi. Tako se znova odpirajo tradicionalno dobro zastopani tuji trgi ‒ avstrijski, nemški, češki in tudi nekateri drugi.

Lani je bilo v Pomurju v celem letu ustvarjenih 730.00 prenočitev, letos v prvih sedmih mesecih leta pa 240.000 prenočitev. Kot je pojasnil Kamenšek, trenutno vse projekcije kažejo na to, da bi lahko letos ob koncu leta celo presegli številke iz lanskega leta.

Cristiano Ronaldo vila Madeira pri nas Popotnik 9 najlepših vil, ki jih morate obiskati

Po podatkih Finančne uprave RS je v Pomurju največ zanimanja za destinacije, ki ponujajo sprostitev v termah in zdraviliščih. Pomurska regija se je po podatkih Finančne uprave Murska Sobota med bolje obiskane regije vpisala tudi glede na številke ob unovčevanju turističnih bonov. Tudi pri teh so še vedno v vrhu priljubljenosti destinacije, ki turistom ponujajo sprostitev v termah in zdraviliščih.

Od lanskega junija do sredine septembra je bilo tako v občini Moravske Toplice unovčenih 82.995 bonov, v občini Radenci 16.555, v Ljutomeru 14.558, v Lendavi 9233 in v Murski Soboti 5673 bonov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.