Svet
15 ogledov

Poslanca dobili, ko je prejemal podkupnino

Aretacija Osmanovića
1/5
SIPA
Z načrtovano akcijo so poslanca ujeli na delu v hotelu, ko je prejemal podkupnino v višini 10.000 evrov.

Do aretacije je prišlo v enem izmed hotelov, kjer naj bi po poročanju tamkajšnjih medijev aretirali poslanca iz vrst Stranke za BiH. Neuradno naj bi šlo za Midhata Osmanovića.

Osumljen je organiziranega kriminala, med drugim naj bi v zvezi z zaposlovanjem določene osebe vzel podkupnino v višini 20.000 konvertibilnih mark ali približno 10.000 evrov. Aretirali so ga v hotelu, ko je prevzemal označene bankovce.

Aretiran je bil tudi Velid Tolić, direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje v Tuzli, ki ga je pred kratkim na direktorsko mesto imenoval ravno Osmanović.

"Ni več nedotakljivih"

Kot je sporočila policija, nadaljujejo z odkrivanjem vpletenih v organiziran kriminal in nezakonite dejavnosti. Zato podrobnosti usklajene akcije med Bosansko državno agencijo za preiskave in zaščito, policijo in tožilstvom niso znane.

Tožilstvo je z akcijo zadovoljno in sporoča, da so dokazali, da je tudi BiH pripravljena, da se obračuna z organiziranim kriminalom in korupcijo, ter da v tej borbi ne bo nedotakljivih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.