Svet
14 ogledov

Potniki porivali zamrznjeno letalo

Porivanje letala Prstscr Youtbe
Ne, ne gre za "jugota" med letali, krive so bile izjemno nizke temperature.

Potniki so že sedeli na sedežih, ko so jih obvestili, da imajo težave z letalo. Da bi se vseeno lahko odpravili na pot, so stvari vzeli v svoje roke in porinili letalo. V ruskem mestu Igarka je pritisnil mraz. Živo srebro je padlo na – 52 stopinj Cezija. 

Potniki, predvsem delavci, so se zbali, da ne bodo mogli odleteti proti domu, povsem je zamrznil zavorni sistem, ki je bil v parkirni poziciji. Podvig so uspešno opravili, letalo je naposled vzletelo in pristalo v mestu Krasnojarsk.

Ne poskušajte tega doma!

Potniki so se sami odločili poriniti letalo, kar sicer ni dovoljeno, saj lahko pride do poškodbe letala. Oblasti zdaj preverjajo, ali so letališče, prevoznik Katekavia, posadka in potniki kršili kakšna varnostna pravila. 

V sibirskem mestu Igarka izjemno nizke temperature niso nobena posebnost, vseeno pa se najnižje temperature gibljejo okoli – 30 stopinj Celzija, tako da je tudi za njihove razmere trenutno zelo mrzlo.

Akcijo porivanja letala pa si lahko ogledate v zgornjem posnetku.

Komentarjev 2
  • Mahi 08:01 27.november 2014.

    Če bi mu zmrznile zavore, ga potniki ne bi mogli kar tako porivati...

  • Žurnalček 18:58 26.november 2014.

    Kako lahko trosite takšne neumnosti . Tlele ni nobenemu zmrznilo nič , še najmanj zavore , kajti potniki so porivali letalo nazaj , ker je traktorju ki je izvajal premik ,zaradi v led sprijetih pnevmatik drselo in ni mogel odtrgati kolesa od podlage.