Svet
44 ogledov

Putinova hči zbežala z Nizozemske?

stanovanje putinove hčerke Profimedias
Nizozemci so zahtevali izgon Putinove hčerke z Nizozemske. Ta naj bi sedaj prostovoljno pospravila svoje kovčke in izginila.

Po sestrelitvi malezijskega letala je nizozemski politik Pieter Broertjes zahteval izgon Putinove 29-letne hčerke Marie, ki s fantom živi v bližini Den Haaga. Z njim, čeprav se je za svojo izjavo pozneje opravičil, so se mnogi strinjali. Ukrajinski aktivisti in nekaj Nizozemcev so na spletu objavili fotografije in tudi naslov Marijinega stanovanja ter pozvali k demonstracijam. Čeprav večjih protestov ni bilo, policija stanovanje varuje.

Debata o tem, ali naj Maria Putin Nizozemsko zapusti ali ne, se je razvnela tudi na spletu. "Čas je, da odideš, cipa,“ je nekdo zapisal na Twitterju. Mnogi so se z mnenjem tviteraša strinjali, mnogi pa so mu nasprotovali. Med drugim tudi novičarski portal waarinholland.nl, ki je bralce spomnil na preteklost kraljičinega očeta. "Če bi bila hčerka res odgovorna za očetove grehe, bi morala kraljica Maxima že pred leti zapustiti Nizozemsko,“ so zapisali. Oče nizozemske kraljice Jorge Zorreguieta je bil namreč kmetijski minister v času diktature generala Videle med letoma 1976 in 1983, ko je v Argentini izginilo nekaj tisoč ljudi.

Kot kaže, pa je Maria odločitev vzela v svoje roke. Mediji namreč poročajo, da je odšla nazaj v Rusijo. Nizozemski mediji citirajo predstavnike oblasti, ki ne vedo, kje se 29-letnica trenutno nahaja.Tudi prebivalci predmestja Voorschoten, kjer je bivala s fantom, je v zadnjem času niso videli. "Od sestrelitve letala je nismo videli,“ je povedal njen sosed.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:54 28.julij 2014.

    Že res , da je mogoče tole BLOK , ki pa je pod njenim stanovanjem , kajti za njen penthaus na vrhu , je blok samo temelj.