Slovenija
30 ogledov

Razpis MOL napisan za člana PS

Zoran Janković Saša Despot
Sandi Bonaca. Podpredsednika mestnega odbora PS Koper so zaposlili v ljubljanskem redarstvu.

Mestna občina Ljubljana (MOL) je septembra objavila javni natečaj za višjega svetovalca v mestnem redarstvu in 17. decembra na to mesto zaposlila Sandija Bonaco. Ta je bil slab mesec pred tem, 23. novembra, izvoljen za podpredsednika mestnega odbora Pozitivne Slovenije (PS) v Kopru, od kdaj pa je član stranke, nam v PS niso odgovorili. PS je takrat še vodil zdaj “zamrznjeni” predsednik Zoran Janković, ki je tudi prvi mož MOL.

O omenjenem javnem razpisu smo že pisali, saj se je prvič zgodilo, da je MOL, ko je iskala kandidata za delo v redarstvu, zahtevala oziroma dala prednost tistemu, ki zna tuj jezik, v tem primeru italijanskega. Takrat so nam na občini pojasnili, da so to storili zato, ker ima “Italija najrazvitejšo obliko lokalnih varnostnih struktur” in ker “od izbranega kandidata pričakujemo tudi aktivno sodelovanje pri izvajanju Strategije v skupnost usmerjenega dela mestnega redarstva in prenos dobrih praks iz tujine, predvsem Italije”.

Nadpovprečen kandidat

Zakaj so izbrali Bonaco? Ker je v primerjavi z drugimi kandidati “izkazal nadpovprečne kompetence s področja vodstvenih izkušenj pri vodenju zahtevnejšega dela v organizaciji in motiviranju kadrov ter izkazal največjo strokovno usposobljenost za ravnanje s človeškimi viri. Imel je tudi nadpovprečne komunikacijske sposobnosti in bogate karierne dosežke,” so pojasnili v mestnem redarstvu.

Dodali so, da je izstopal na področju delovnih izkušenj, in sicer “pri samostojni pripravi zahtevnejših gradiv, razvojnih projektov, analiz, organizaciji dela in sodelovanja z drugimi službami na področju javne varnosti, spodbujanju in motiviranju kadrov, uvajanju in izvedbi učinkovitejšega razvoja služb ter izkušenj na področju sodelovanja na mednarodni ravni”. Bonaca je bil sicer prej zaposlen v Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji.

Za najzahtevnejša dela

Bonaca ne bo delal na terenu, ampak bo sodeloval z drugimi organi, sodeloval bo pri oblikovanju sistemskih rešitev in drugih najzahtevnejših gradiv, samostojno pripravljal zahtevne analize, razvojne projekte, informacije in poročila ter vodil najzahtevnejše upravne postopke.

Komentarjev 10
  • Kar Neki Furli 16:03 05.februar 2013.

    Sem občutil na lastni koži, ko sem kandidiral na določeno delovno mesto v Ljubljanski mestni občini. Klientelizem in nepotizem nekega samodržca res ne poznata meja. Za bruhat

  • Lavdan 14:43 25.januar 2013.

    Vsa znanja in diplome nimajo nobenega pomena, če nisi naš. Kar se tega tiče so vsi isti, ne glede na stranko.

  • gec 12:39 25.januar 2013.

    kaj pa sestrična urške bačovnik,haloooo????