Svet
22 ogledov

Rodila v letalu na višini devet kilometrov

rojevanje Žurnal24 main
Tajvanka je na letu kitajske letalske družbe China Airlines med Balijem in Los Angelesom na višini dobrih devet tisoč metrov nepričakovano rodila. Deklica je na svet privekala dva meseca prezgodaj.

Na 19-urnem poletu je ženski po šestih urah letenja odtekla voda. Ker je začela rojevati, je pilot zaprosil najbližje letališče na Aljaski za pristanek. Toda 30 minut pred pristankom je Tajvanka rodila deklico Nancy. Na srečo je bil na krovu letala tudi zdravnik, ki je pri rojstvu otroka pomagal.

Na posnetku, ki ga je s telefonom naredil eden od potnikov, lahko vidimo stevardese, ki dojenčka negujejo in ga skupaj z mamo zavijejo v odeje. Potniki pa so mamo in novorojenko nagradili z aplavzom.

 

"Kaj takega lahko vidiš le enkrat v življenju. Ti turisti tega ne bodo več doživeli,"pravi ena od potnic.

Mama in otrok se po porodu počutita dobro. Na letališču v Anchorageu na Aljaski so ju prevzeli zdravniki in ju odpeljali v porodnišnico.

Letalo je v Los Angeles prispelo s tremi urami zamude.

Kakšno državljanstvo bo imel otrok? Kaj bodo v porodnišnici zapisali v rojstni list pravzaprav ni jasno – otrok se je namreč rodil v ameriškem zračnem prostoru na kitajskem letalu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:54 14.oktober 2015.

    "Kakšno državljanstvo bo imel otrok? Kaj bodo v porodnišnici zapisali v rojstni list pravzaprav ni jasno – otrok se je namreč rodil v ameriškem zračnem prostoru na kitajskem letalu."Ja to tud mene od vsega tega najbolj zanima. Sej ste ...prikaži več novinarji boste pa ja izvohal kakšn državljanstvo bo dobil ane?