Svet
17 ogledov

Rusi vdrli k Američanom

heker, pirat, piratstvo Shutterstock
Ameriški mediji poročajo, da naj bi ruski hekerji po naročilu Kremlja ponovno vdrli v računalniškem omrežju Bele hiše, vendar menda le v nezavarovano omrežje in niso ukradli kaj pomembnega.

O vdoru naj bi Američane obvestila zavezniška država. Neimenovani uradniki Bele hiše so za Washington Post in druge medije med drugim povedali, da takšni vdori niso nič nenavadnega. Protiobveščevalni strokovnjaki so omrežje pregledali in niso ugotovili škode.

Rusija okrepljeno vohuni

Vdor še vedno preiskuje Agencija za nacionalno varnost ZDA (NSA), ki glede na razkritja njenega nekdanjega analitika Edwarda Snowdna sama počne podobne stvari. Pri preiskavi vdora, zaradi katerega je nekaj uslužbencev Bele hiše moralo zamenjati svoja gesla za intranet, pomaga tudi FBI.
Rusija je po izbruhu krize v Ukrajini okrepila svoje vohunske dejavnosti, med drugim v zvezi Nato, Ukrajini in nekaterih zahodnih državah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.