Svet
61 ogledov

S testom bodo iskali geje

Istospolno usmerjeni pari na Švedskem so končno dobili možnost poroke. Žurnal24 main
Kuvajtska vlada razvija "zdravniški" test, s katerim bi odkrili geje in lezbijke, da bi jim preprečili vstop v Kuvajt.

"Zdravstveni centri izvajajo rutinske zdravstvene preglede, s katerimi ocenijo zdravje izseljencev, ko vstopajo v države GCC (Svet za zalivsko sodelovanje, op. p.). Vendar pa bomo mi uporabili strožja merila, ki nam bodo pomagala odkriti geje, ki jim bomo nato prepovedali vstop v Kuvajt ali katerokoli od držav GCC," je za lokalni časnik dejal uslužbenec kuvajtskega ministrstva za zdravje.

Uslužbenec ni podrobneje izdal, kakšna bodo omenjena strožja merila, ki naj bi pomagala določiti posameznikovo spolno usmerjenost. Predlog naj bi obravnavali na sestanku držav GCC v novembru, poroča Newsweek.

Istospolno usmerjeni tarča oblasti

Vse države GCC, med njimi Bahrajn, Katar, Oman, Savdska Arabija in Združeni arabski emirati, prepovedujejo homoseksualna dejanja. V Savdski Arabiji obsojenim gejem in lezbijkam grozi, vsaj na papirju, smrtna kazen, kot tudi v Iranu, Sudanu, Jemnu in Mavretaniji. Dejansko je večina kršiteljev v Savdski Arabiji obsojena na zaporno kazen, bičanje in denarno kazen. V Kuvajtu so istospolni odnosi med dvema moškima lahko kaznovani s sedmimi leti zapora.

Istospolno usmerjeni so v zadnjih mesecih tarča kuvajtskih oblasti. Maja so mediji poročali o aretaciji 215 gejev in lezbijk, potem ko je policija opravila preiskavo gostinskih lokalov in sumljivih mest po vsej državi.

Koga bodo deportirali?

Kuvajtska vlada pripravlja tudi nova merila, povezana s številom tujcev v državi. Tujci naj bi sestavljali dve tretjini prebivalstva, zato želijo poskrbeti za bolj ugodno razmerje. Število tujcev želijo v prihodnjih desetih letih vsako leto oklestiti za sto tisoč.

Zagotovo bodo na seznamu tistih, ki bodo deportirani, ljudje z nalezljivimi boleznimi. Avtomatsko bodo izgnani ljudje z lepro ali virusom HIV, medtem ko bodo ostali, odvisno od resnosti diagnoze, imeli leto dni časa, da zapustijo državo. Razmišljali naj bi tudi o tem, da bi bili na seznamu za izgon ljudje, ki pogosto kršijo prometne predpise.

Komentarjev 6
  • Stolp 21:03 22.oktober 2013.

    Pri vsem tem je ironično, da jih je med arabci samimi še največ. En mi je pripovedoval, da ko sta bla s prijatlom v Iranu sta ju dva geja nadlegovala in se jima ponujala. Tam se skrijejo za kao prijateljstvom, ...prikaži več OK večina je mogoče res prijateljstev ampak veliko pa tudi homoseksualnih parov. Bog ne daj pa da če si ti gej in se držiš s svojim v javnosti, bojo takoj vedl da nista samo priajtelja ker vejo da pri zahodnjakih to ni navadaVeliko je gejev ravno zato ker so ženske tako nedostopne, pod tistimi čadorji in oblekami,... in ker se ne smejo z moškimi družiti. Moški pa se med sabo lahko in...ja kaj potem sploh lahko drugega pričakuješ! ;) To je pač klerikalska hinavskost kot recimo v Iranu lepo cvete prostitucija. čeprav so izvenzakonki odnosi prepovedani. Moški gre k prostitutki in gresta v hotel in nekateri hoteli imajo že kar dežurnega duhovnika, ki ju poroči, zjutraj pa spet razveže(v islamu je razveza dovoljena) in vse je po črki šeriatskega prava. ;)

  • mirko 19:42 22.oktober 2013.

    V svojih glavah so razviti na nivoju srednjega veka, ko so še zažigali čarovnice.Čez par let, bo tehnika prišla na nivo, ko se bo uporaba nafte začela vidno zmanjševat, takrat bo začelo bogastvo na arabskem polotoku vidno kopnet. Kasneje ...prikaži veče na ta arabski polotok ne bodo hoteli niti geji kaj šele drugi.

  • ecco 19:38 22.oktober 2013.

    Pa kaj je narobe z ljudmi! Kaj pa so jim sedaj naredili geji? Najbolje da omejimo še obiske v Evropo! Pogoj neobrezani!