Šport
107 ogledov

Slovenci za oceno odlično

Dejan Tonejc
1/5
Simon Maljevac
Člani slovenske balinarske reprezentance si zaslužijo vse pohvale za svoje nastope na svetovnem prvenstvu na Reki, od koder so se vrnili s štirimi medaljami.

Na vrh sveta sta se v konkurenci tekmovalcev iz 37 držav tako kot leta 2013 v Argentini zavihtela Jure Kozjek v igri posameznikov ter Dejan Tonejc v igri v krog, za Kozjeka pa je bilo sobotno zlato še tretje zaporedno na svetovnih prvenstvih v tej disciplini.

"V polfinalu in finalu sem se pomeril z Francozom Benoitom in Hrvatom Grančićem, proti njim pa si nisem smel privoščiti napak. Mogoče je bila še najtežja tekma v četrtfinalu proti Črnogorcu Petkoviću, saj sem jo odigral takoj po četrtfinalnem izpadu v igri dvojic, po katerem je bilo kar težko zbrati misli. V finalu je bilo zelo pomembno, da sem z dobro igro hitro utišal domače navijače. Če bi Grančića spustil z vajeti in mu dovolil, da si priigra prednost, bi ga težko ujel," je po finalni zmagi s 13:6 povedal Kozjek.

V igri v krog je imel Tonejc na poti do finala izjemno težko nalogo, v odločilnem boju za naslov pa je s 24:20 suvereno ugnal Črnogorca Petkovića, ki je podlegel pod pritiskom branilca naslova: "V osmini finala, četrtfinalu in polfinalu sem imel zelo težko delo, na koncu pa se je finalna tekma presenetljivo izkazala kot najlažja," je dogajanje pokomentiral Tonejc. Bronasti medalji sta romali v roke Aleša Petriča in Anžeta Borčnika v štafetnem zbijanju, slednji pa je bil tretji tudi v hitrostnem zbijanju. Slovenska reprezentanca je ostala brez odličij le v natančnem zbijanju, v katerem se je Davor Janžič prebil do četrtfinala, med osmerico pa sta svojo pot v igri dvojic zaključila tudi Kozjek in Janžič.

"Osebno sem izredno zadovoljen z dosežki naše reprezentance. Zavedal sem se, da smo v vseh šestih disciplinah kandidati za najvišja mesta. To je nekakšna realna slika kakovosti slovenske reprezentance," je izkupiček ocenil slovenski selektor Aleš Škoberne, predsednik Balinarske zveze Slovenije Sandi Kofol pa je dodal: "Za nami je še eno izjemno uspešno prvenstvo. Že pet let smo na samem vrhu po uspešnosti, tako da našim fantom lahko podelim najvišje ocene."

V finalu štafetnega zbijanja sta Hrvata Brnić in Miličević upravičila vlogo favoritov in s 57:52 ugnala Italijana Ferrera in Mano, v natančnem zbijanju je slavil Francoz Chirat pred Italijanom Grattapaglijo ter Libanoncem El Haririjem in Kitajcem Suom,  v dramatičnem finalu hitrostnega zbijanja je Abelfo šokiral Brnića, v igri dvojic pa sta zlato osvojila Italijana Bruzzone in Gratapaglia, ki sta premagala domačo navezo GrančićTadić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.