Slovenija
79588 ogledov

Adijo nevihta Ciaran, nad Slovenijo v nedeljo prihaja ta pošast

Nevihta Domingos Omrežje X/Zoom Earth
Potem ko se je nad Evropo razbesnela nevihta Ciarán, ki že ugaša, pa je zdaj na vidiku nova nevihta, ki sliši na ime Domingos.

"Nevihta Ciarán je pričela hitro 'ugašati', na vidiku pa je že nova z imenom Domingos, ki se je razvila tik pod Grenlandijo in hitro potuje proti Britanskemu otočju. Obalo Španije ter Francije bo tako jutri popoldne doseglo novo neurje z vetrovi do 150 km/h in visokimi valovi. Podobna zgodba kot včeraj oz. danes ...," so zapisali na spletni strani vremenskega portala Neurje.si.

Kot še dodajajo vremenoslovci omenjenega portala, lahko v noči na nedeljo pričakujemo prehod nove fronte, ki je povezana z novonastalo nevihto. "Naše kraje bo prav tako dosegel močan višinski veter s sunki v nižjih plasteh ozračja. Količina padavin bo manjša, kot ob današnjem poslabšanju, vseeno pa lahko nastane veliko težav zaradi trenutne hidrološke situacije in težav z zemeljskimi plazovi," opozarjajo na Neurje.si.

Arso je za nedeljo izdal oranžno opozorilo za jugozahod države zaradi napovedanega močnega vetra, zaradi obilnih padavin pa za severozahod države. Količina padavin bo blizu 100 milimetrov v dobrih 12 urah, a to zaradi predhodne namočenosti terena ni povsem brezskrbna situacija, je na novinarski konferenci dejal meteorolog Arsa Brane Gregorčič. Več o Arsovi novinarski konferenci si lahko preberete tukaj

Lokovec Slovenija Gregorčič opozarja: V noči na nedeljo pričakujemo prehod nove fronte

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • jasna9 11:36 04.november 2023.

    Nevihta SLIŠI na ime Domingos? Pride, ko se jo pokliče in gre drugam, ko se jo odpokliče? Potem pa je ne kličite, nevedni avtor tega članka!

  • Kmodri 18:39 03.november 2023.

    Končno bo dovolj vode za hidroelektrarne in namakalne jezove! Aja, slednjih nimamo! Elektrika pa bo dražja, ker jo izvažamo Švabom po nizki ceni! Sami pa zapirajo JE!