Slovenija
1868 ogledov

Alternativno zdravljenje: "Pomaga povprečno 80 odstotkom živalim"

Homeopatija in bioresonanca za živali Geavet
Na Žurnalovem Festivalu za ljubitelje živali se boste lahko spoznali tudi z bioresonančnim in homeopatskim zdravljenjem živali. Tako boste lahko iz prve roke videli, kako poteka pregled alergenov ali strupov pri živalih.

V sklopu Žurnalovega Festivala za ljubitelje živali se bo 10. junija predstavila tudi veterinarka, bioresonančna terapevtka in homeopatinja za živali Andreja Rusjan iz Geaveta, ki bo pokazala, kako bioresonanca izgleda v praksi. Z delavnico bo pokazala, kako poteka bioresonančna terapija in kaj se lahko preko bioresonance pri živalih pregleda.

Na delavnico se lahko prijavi največ pet udeležencev, ki bodo deležni ene izmed sledečih preiskav: pregled alergenov, pregled strupov iz okolja, pregled energijskih blokad, pregled vitaminov in mineralov ter pregled obremenitve meridianov. Prijavo lahko oddate na festival.prijava@gmail.com. Pohitite, saj je število mest omejeno! Festival za ljubitelje živali se bo odvijal 10. junija od 15. do 21. ure v Novi Gorici (Trg Edvarda Kardelja 1). V primeru slabega vremena bo festival prestavljen na 17. junij.

Kot je dejala Andreja, se nanjo obrnejo skrbniki živali, ki imajo veliko različnih težav. Predvsem jo prosijo za pomoč, kadar imajo njihovi ljubljenčki alergije, kronične bolezni (obolenja ledvic, jeter ipd.), hormonska obolenja (bolezni ščitnice, nadledvične žleze, spolne hormone ipd.), kronične bolečine. Obenem nudi terapije kot podporo pri infekcijskih obolenjih, kot sta borelioza, anaplazmoza, ter druga kronična vnetja. "Bioresonanca in homeopatija pomagata tudi pri rakavih obolenjih, starostnih težavah, pri reproduktivnih težavah kot tudi pri težavah z vedenjem in pri boleznih, kjer klasična veterina ni imela zadovoljujočega učinka," je še dodala.

Homeopatija in bioresonanca za živali | Avtor: Geavet Geavet
V svojem delu se običajno poslužuje zdravljenja z bioresonanco in homeopatijo. Zaradi svoje izobrazbe kot veterinarka pa občasno predlaga tudi določene preiskave pri klasičnem veterinarju. "Ob vsakem pregledu se veliko pogovarjamo, v sklopu le tega svetujem tudi dodatne preiskave, menjavo hrane, kot tudi obisk ostalih komplementarnih metod, nutricionista ali vedenjskega strokovnjaka. Zelo rada sodelujem tudi s kolegi iz drugih strok, saj verjamem, da je bolezen lahko zelo kompleksno stanje in potrebuje večplastno zdravljenje," je še dejala ter poudarila, da je to tudi glavni razlog, zakaj se v sklopu svoje kariere ves čas še dodatno izobražuje na tovrstnem področju.

Uspešnost tovrstnih terapij je seveda odvisna od različnih dejavnikov. Sama je ocenila, da povprečno pomaga 80 odstotkom živali, da se počutijo bolje. "Nekaterim moje terapevtske metode bolj pomagajo, drugim manj. Sama se potrudim po najboljših močeh, da živalim pomagam. Uspešnost terapije je v neki meri odvisna tudi od zaupanja skrbnika v terapevta," je še dodala.

 

Bioresonanca pomaga tudi pri boreliozi

Bioresonanca je tudi izjemno učinkovita kot podporna terapija zdravljenju borelioze pri psu. Obenem se zraven uporabljajo tudi ostale komplementarne oziroma alternativne metode, kot so homeopatija, fitoterapija, mikoterapija (terapija z medicinskimi gobami), akupunktura, kiropraktika ipd.

Homeopatija in bioresonanca za živali | Avtor: Geavet Geavet
"Vse te metode podpirajo telo in njegov imunski sistem, da se okrepi in s tem boljše odpravlja borelijo iz organizma oziroma omogoča organizmu, da se borelija umiri in ne povzroča težav," je dejala Andreja ter poudarila, da to omogoča telesu, da se lažje spoprime s posledicami, ki jih ima borelioza, kot so težave s sklepi ali kronična bolečina. "Bioresonanca se lahko v zdravljenje vključi takoj, ko je borelioza diagnosticirana ali pa v kroničnih fazah. V vsakem primeru je terapija prilagojena na posamezno fazo vnetja ali bolezni."

Uspeh bioresonance pri zdravljenju borelioze je vsekakor odvisen od več dejavnikov. Med njimi je tudi dolžina trajanja bolezni, faza bolezni, stanje telesa, imunski sistem kot tudi individualni odziv živali na terapije. Vseeno pa bioresonančna terapija lahko koristi kot pomožna terapija in je zaradi svojega holističnega delovanja uspešna.

Andreja Rusjan kot podporno terapijo zdravljenju borelioze uporablja tudi homeopatijo, ki deluje na celoten organizem. Kot je dejala, se pri tem uporablja konstitucijsko zdravilo, ki je najbolj primerno za žival sodeč po njenih mentalnih, splošnih in lokalnih simptomih. "Poleg teh zdravil se lahko na podlagi težav, ki pestijo žival, da tudi homeopatsko zdravilo, ki pomaga pri lokalnih težavah. To je tudi individualno določeno, saj nimamo splošnega homeopatskega zdravila vse živali," je razložila.

Pasja igra z žogo Pozor! Slovenija Lovljenje žogice: "To je popolna formula za katastrofo."

S homeopatijo v boj proti bruhanju

Andreja je še dejala, da je bruhanje pri psih precej pogost pojav, vendar ga ne smemo jemati popolnoma brezbrižno, saj je lahko bruhanje tudi simptom različnih bolezni. "Bruhanje je obrambni proces organizma oziroma refleks, s katerim telo pokaže, da nekaj ni v redu ali v prebavilih ali centralno. Z bruhanjem telo odstrani snovi iz telesa, ki me ne odgovarjajo. Običajno se pred bruhanjem pojavi slabost, ki se kaže s prekomernim slinjenjem, zgrbljeno držo ali cmokanjem." Ob tem je opozorila, da se bruhanje lahko pojavi tudi pri več boleznih, kot so virusne in bakterijske okužbe, zastrupitve, kronične težave želodca ter nevrološke težave.

Homeopatija in bioresonanca za živali | Avtor: Geavet Geavet

Poudarila je še, da bruhanje ni nikoli normalno. Zaskrbeti nas mora takrat, ko žival ne preneha bruhat, ali če je poleg bruhanja prisotna tudi močna driska, ali žival postane apatična, je neodzivna in popolnoma brez energije, če bruha kri ali čudne snovi. Pri tovrstnih primerih je nujen obisk veterinarja.

Aljaški malamut Pasma Slovenija "Trmasti in samosvoji, a izjemno mogočni in inteligentni psi"

Homeopatija zdravi tudi vedenjske težave

Homeopatija pa se ne izkaže za učinkovito le pri zdravljenju borelioze, ampak tudi pri zdravljenju vedenjskih težav. V sodelovanju z vedenjskimi strokovnjaki tudi sama pomaga živalim, ki imajo vedenjske težave, vendar pri tem opozarja, da se je treba zavedati, da je vedenje živali odvisno od več dejavnikov. "Pri tem je treba upoštevati genetsko predispozicijo, vpliv vzreditelja na žival, torej socializacija, prilagajanje na okolje in ostale živali. Obenem je treba upoštevati tudi okolje, v katerem pes prebiva, ter tudi prehrano in razumevanje skrbnika ter živali," je povedala.

 

Homeopatija in bioresonanca za živali | Avtor: Geavet Geavet
Pri tovrstnih težavah se predpiše konstitucijsko homeopatsko zdravilo, obenem priporoča tudi uporabo Bachovih cvetnih esenc. "Zavedati se moramo, da homeopatija ni čudežno zdravilo in samo to ne vodi v spremembe. Zdravilo zgolj umiri žival. Tako kot mi imajo živali svoje potrebe, ki jih moramo razumeti in izpolnjevati. Če tega ni, bodo vsekakor nastale težave," je še razložila ter dodala, da je pri zdravljenju vedenjskih težav pomembna tudi sprememba družinske dinamike in medsebojno razumevanje.

Za zaključek je sogovornica še dodala, da imajo tovrstne terapije večje uspehe, kadar se jih prične izvajati, ko je žival še mlada, saj mlade živali hitreje odreagirajo. "Vlaganje v zdravje mlade živali ima dolgoročno gledano najboljši vpliv na njeno zdravje in kakovost življenja," je zaključila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • mihela4 11:16 23.januar 2024.

    Bioresonca je alternativna medicina, kar po definiciji alternativne medicine pomeni, da ne deluje (razen placebo učinka). Če bi delovala, bi seveda takoj postala del klasične medicine/veterine. In ko bo prvi resen klinični test pokazal, da deluje, bo to velika novica. ...prikaži več Do takrat je pa promoviranje preverjeno nedelujočih metod zdravljenja neetično.

  • Kmodri 16:30 06.junij 2023.

    Sure, potem jaz zdravim z zvončkom!

  • maly 07:25 06.junij 2023.

    Ne zavajajate! Bioresenanca je dokazan LARI_FARI, je pa zelo učinkovit za praznjenje denarnic, prav tako homeopatija, ki je ednino dokazano uspešna pri zdravljenju alergij. Vse ostalo je denar skozi okno. Kar nekaj naivnežev poznam, ki jih je pritegnilo- vse to ...prikaži več "alternativno", pa so končali super klavrno, po neuspešnem zdravljenju -z luknjami v žepu, izgubi dragocenega časa, poslabšanju simptomov....mi na kraj pameti ne bi padlo, da hišneha ljubljenčka peljem k alternativcu namesto veterinarju!