Slovenija
25189 ogledov

Babjemu poletju šteti dnevi!

Topla jesen
Prijetni sončni jesenski dnevi nas ne bodo razvajali več dolgo, napovedujejo vremenoslovci.

Po sončni nedelji nas čaka ravno tako sončen ponedeljek. "Jutri bo jasno. Zjutraj in dopoldne se bo po nižinah zadrževala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 11, najvišje dnevne od 19 do 24 stopinj Celzija," napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

V torek in sredo se bo nadaljevalo večinoma sončno vreme z jutranjo in dopoldansko meglo. V sredo popoldne bo začel pihati jugozahodni veter. V četrtek bo oblačnost od zahoda naraščala, pihal bo jugozahodni veter.

5- do 10-dnevna napoved

Vremenoslovci na Arsu za dneve od 19. do 24. oktobra napovedujejo, da bo anticiklon nad južno Evropo in Sredozemljem oslabel. Vremenske motnje iznad Atlantika bodo občasno dosegle tudi območje Alp in severnega Sredozemlja.

"V četrtek se bo od zahoda oblačnost povečala, a bo dan še povečini brez padavin. V petek in soboto bo pretežno oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. V nedeljo se bo dež predvidoma okrepil in zajel vso Slovenijo," v napovedi za prihodnji konec tedna navajajo vremenoslovci.

V ponedeljek in torek bo v skladu z napovedjo deloma jasno in nekoliko hladneje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1