Slovenija > Črna kronika
14871 ogledov

Medtem ko je streljal nanj, je klical policijo. Nato se ni več javil ...

gozd Škofja Loka Poljanska dolina Facebook Gozd v okolici Škofje Loke.
Policija je predstavila podrobnosti umora, ki se je zgodil v ponedeljek na območju Škofje Loke.

V ponedeljek malce po 15. uri so policisti prejeli klic 64-letnega moškega, ki je v gozdu na območju občine Gorenja vas-Poljane opravljal gozdarska dela. Dejal je, da 52-letnik, ki ga je tudi identificiral, strelja nanj in da ga je že enkrat zadel. Nato se je pogovor končal, na povratne klice pa se 64-letnik ni več odzval.

Policisti so se odpravili na težko dostopen kraj dogodka, kamor so prišli malce pred 17. uro, je v izjavi za javnost dejal vodja sektorja kriminalistične policije na PU Kranj Primož Donoša.

Na kraj dogodka je bilo poslanih več patrulj, policijskih psov in tudi helikopter. Našli so 64-letnika, ki ob prihodu policistov ni kazal znakov življenja. "Že prve ugotovitve so nakazovale na nasilno smrt," je dejal Donoša.

Za kaznivo dejanje umora je po slovenski zakonodaji zagrožena najmanj 15-letna zaporna kazen.

Domnevnega storilca kaznivega dejanja so našli nekaj minut zatem, nekaj sto metrov stran od mesta, kjer je ležala žrtev. Na kraju mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Donoša je povedal, da je osumljeni na žrtev streljal z dolgocevnim lovskim orožjem, za katerega ni imel dovoljenja. Žrtev je dvakrat zadel.

Strelivo, daljnogled, dušilec zvoka

Primož Donoša PU Kranj | Avtor: Policija Policija

Osumljeni je, po besedah Donoše (zgoraj), skušal zabrisati sledi svojega dejanja. Širši kraj dogodka so policisti zavarovali, preiskavo pa sta usmerjali preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Kranju in pristojna državna tožilka.

V sprva izvedeni hišni preiskavi pri osumljencu niso našli strelnega orožja. Zato pa je bilo orožje, za katerega domnevajo, da je bilo uporabljeno med kaznivim dejanjem, najdeno v nadaljni preiskavi, skupaj s strelivom, daljnogledom in dušilcem zvoka.

Donoša je dejal še, da osumljeni, ki mu je bil odrejen pripor, med zaslišanjem in 48-urnim pridržanjem ni sodeloval s policisti. Zoper njega policija v preteklosti ni izvedla nobenih ukrepov. 

gozd Škofja Loka | Avtor: Facebook Facebook

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar Antikrist4
    Antikrist4 22:03 11.april 2024.

    Lovski blagor!

  • Nelaži 21:16 11.april 2024.

    napadeni in ustreljeni je imenoval morilca. Pri morilcu so našli strelno orožje s katerim je bil storjen umor, morilec je pa še vedno samo domnevni, čeprav ima ime in priimek.

  • Avatar Leon
    Leon 16:18 11.april 2024.

    Medtem ko je streljal nanj, je klical policijo. Nato se ni več javil ...kakšen pisunski zmazek !

Sorodne novice