Slovenija
601 ogledov

Hud požar uničil mačje zavetišče

Požar v zavetišču Mačja preja
1/4
Facebook/Mačja preja
Na srečo so uspeli rešiti vse mačke.

V torek zvečer so bili skrbniki mačjega zavetišča priča grozljivemu dogodku, okoli 21.25 ure je namreč zagorelo v mačjem zavetišču Mačja preja na Tribanski cesti v Kopru. Na kraj dogodka so odhiteli gasilci JZ GB Koper in PGD Pobegi – Čežarji. V času požara se je v poslopju zavetišča nahajalo okoli 40 mačk, za katere je po požaru poskrbelo Obalno društvo proti mučenju živali. Nekatere mačke so v paniki pobegnile iz poslopja, skrbniki pa jih še vedno iščejo.

Na srečo je nastala le gmotna škoda, pogorelo je 80 kvadratnih metrov ostrešja in polovica hale. Zagorela je streha, ki je bila prekrita s pločevinasto kritino, zaradi česar so morali gasilci vse odkriti, saj se požara ni dalo gasiti od spodaj, je za N1 povedal vodja intervencije David Hrvatin ter dodal, da je gašenje trajalo tri ure in pol.

Kot je društvo zapisalo na svojem Facebook profilu, so gasilci uspeli rešiti vse mačke. Nekatere so med reševanjem zaprli tudi v smetnjake, da bi bile na varnem. Med drugim so zapisali tudi, da se je eden maček poškodoval, vse pa so bile na smrt prestrašene.

"Hvala gasilcem, ki ste rešili življenja naših muc. V tem trenutku najbolj potrebujemo domove za njih," so še zapisali v svoji objavi in dodali, da njihova deseta obletnica obstoja ne bo prav nič vesela.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.