Slovenija
4784 ogledov

Janša udaril po vladi: Niti minister za finance v Zimbabveju si tega ne bi upal

Janezu Janša Epa
Ostra kritika vlade in njenega predsednika.

Meni, da bo vlada potonila zaradi reforme plačnega sistema

Predsednik stranke SDS Janez Janša je že v ponedeljek zagrozil z interpelacijo celotne vlade zaradi afere sodna stavba, včeraj pa so v stranki zahtevali sklic izredne seje državnega zbora na temo korupcije. 

Janša sicer meni, da bo konec te koalicije predstavljala reforma plačnega sistema, ne sodna stavba na Litijski. 

"Gre za strateško vprašanje, ki ga ta vlada ni sposobna rešiti," je včeraj poudaril za 24 UR zvečer.

O interpelaciji še razmišljajo, saj bi ta na vrsto prišla šele čez dva meseca, zato so najprej sklicali izredno sejo, na kateri bodo od predsendika vlade Roberta Goloba in ministrice Dominike Švarc Pipan terjali pojasnila.

Vsak premier bi vprašal, zakaj šest milijonov

O zgodbi o sodni stavbi je dejal, da smo spregledali bistvo. "Gre za to, da je vlada, ne ministrica ali generalni sekretar neke stranke, ampak vlada na dveh svojih sejah sprejela odločitev, da se več kot šest milijonov denarja iz državne rezerve za naravne nesreče prerazporedi za nakup neke stavbe, za katero je predsednik vlade na zadnji seji parlamenta dejal, da niso imeli ne pogodbe, ne cenitve v gradivu, nobenih podatkov," je pojasnil Janša, ki se mu to zdi precej čudno. 

"Niti minister za finance v državi Zimbabve si tega ne bi upal," je dejal in dodal, da bi se vsak predsednik vlade zagotovo vprašal, zakaj šest milijonov.

Meni pa, da trenutna situacija ni dobra za nikogar, tudi za opozicijo ne, "ker vsi to čutimo in na koncu plačamo s položnicami". Želi si predčasnih volitev.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 62
  • sandi76 15:55 07.februar 2024.

    Janez, pojdi že enkrat v penzijo. Da te ne bodo odnesli v njo. Obnašanje meji in kaže na obnašanje našega bivšega predsednika Jožkota !!

  • McBobo 15:03 07.februar 2024.

    Samo še iz EU nas naj vržejo, pa smo slabši kot Albanija. Še Albanija se hitreje razvija. Evo to je ta uspeh komunistov in levičarjev.

  • rajko63 14:19 07.februar 2024.

    Za razliko od večine, ki se strinjamo, da Janša ni po rodu Slovenec oz Evropejec, (v smislu kot so Albanci outlier iz Severne Afrike, sorodniki Tuaregov), sam menim, da je predsednik SDS žid. Kar z Occam's razor pojasni tako njegovo ...prikaži več laganje, sprenevedavost kot tudi hlepenje po absolutni nadzorni moči nad betonarji in štrudl bataljonom SDS. Indicov za njegovo židovstvo je več, redno aušvicanje ob dnevu grozovite laži o Nemcih, poraženem, ker izdanem, junaškem narodu v Drugi židovski "svetovni" vo