Slovenija
12568 ogledov

MetalDays odpovedan! Ljudi pozivajo, naj ne zapuščajo Velenja

Poplava - Velenje
1/5
Občina Velenje
Mestna občina Velenje je razglasila izredne razmere. Zaradi neprevoznih cest opozarjajo, naj ljudje ne poskušajo zapuščati Velenja.

Več kot očitno se je črna vremenska napoved uresničila. V večih krajih se gasilci in pripadniki civilne zaščite soočajo z deročo vodo, ki močno poplavlja ceste in stanovanjske objekte. Za nekatere dele države je Agencija RS za okolje izdala tudi rdeč alarm, ponekod so se zaradi nevarnosti poplav oglasile tudi sirene.

Stanje je prav tako alarmantno v Velenju, kjer je potekal festival MetalDays. Zaradi izrednih razmer so se tako odločili odpovedati festival.

Zaradi obilnega deževja ter poplav je bil predčasno zaključen festival MetalDays. Organizatorji festivala prav tako svarijo, naj obiskovalci ne zapuščajo Velenja, saj so vse ceste zaradi varnosti zaprte. Prav tako so za obiskovalce uredili brezplačno nastanitev v Rdeči dvorani.

Attention : if your car is on the video, please come to your car!

Posted by MetalDays on Thursday, August 3, 2023

Mestna občina Velenje tako sedaj pomaga obiskovalcev festivala pri premiku avtomobilov, avtodomov in prikolic. Zaradi razmočenega terena stvari premikajo tudi s traktorjem. Obenem je občina Velenje še sporočila, da zaradi zaprtih cest proti Arji vasi in Mislinji odhod ni možen. Trenutno je zaprta tudi avtocesta.

Zaradi izrednih razmer, ki trenutno trajajo na območju Velenja, je hotel Paka brezplačno odprl vrata vsem ogroženim, še posebej pa udeležencem festivala MetalDays kot tudi gostom Campa Velenje. Kot so zapisali v svoji objavi na Facebooku, bodo goste sprejemali do zapolnitve prostih kapacitet.

Castle tudi odpovedan

Medtem pa iz festivala Castle, ki poteka v Fari v občini Kostel, ljudje množično odhajajo. Kot je za Žurnal24 dejala obiskovalka, so organizatorji zaprli dostop do reke Kolpe. Ta sicer ni poplavila, je pa po pričevanju obiskovalcev močno narasla. Dodala je še, da sama vremenska situacija na festivalu ni kritična, a se zaradi še slabše napovedi ljudje odpravljajo domov.

Zaradi slabih vremenskih napovedi pa so se tudi organizatorji festivala Castle odločili, da odpovejo festival. V svoji objavi na Facebooku so zapisali, naj ljudje hitro in varno zapustijo prizorišče, pri tem pa upoštevajo navodila varnostnikov.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Francs 19:33 04.avgust 2023.

    Prebivalci Pesja in še kakega velenjskega zaselka in okoliških krajev ter tudi Šoštanjčani z okolico si bodo po večini oddahnili ker je konec klošmetal festa .....