Slovenija
44030 ogledov

Nesreča: Takole sta končala na njivi

Nesreča na dolenjski avtocesti Bralec
Med Drnovim in Čatežem je na avtocesti proti Zagrebu popoldne prišlo do prometne nesreče.

Kot je razvidno iz fotografij, ki nam jih je poslal bralec, sta dva osebna avtomobila po nesreči končala izven vozišča na njivi, obe vozili sta precej poškodovani. 

Vzrok za nesrečo policisti še ugotavljajo. 

Nesreča na dolenjski avtocesti | Avtor: Bralec Bralec

Zaradi pričakovane gneče tako na cestah kot na mejnih prehodih vse voznike slovenska policija na spletni strani opozarja na previdno vožnjo in strpnost.

Gnečo pričakujejo tudi na prehodih

Zaradi velikonočnih praznikov pričakujejo zgostitve prometa tudi na vseh mejnih prehodih, kjer se v okviru začasne ponovne uvedbe nadzora na notranjih mejah s Hrvaško in Madžarsko izvaja mejna kontrola. Do zgostitev prometa bo najverjetneje prišlo predvsem ob zaključku praznikov, ko se bodo potniki vračali iz držav Zahodnega Balkana ter zaradi vračanja iz turističnih krajev na Hrvaškem.

Slovenska policija ob povečanem prometu na mejnih prehodih delo usklajuje tudi s policijami sosednjih držav z namenom prilagoditve dodatnih organizacijskih in drugih ukrepov za večjo pretočnosti prometa na mejnih prehodih.

Strpno in previdno v prometu!

Policisti opozarjajo tudi na omejitve tovornega prometa zaradi velikonočnih praznikov. Omejitev tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t, traktorjev, moto kultivatorjev, delovnih strojev in vprežnih vozil velja:

v petek, 29. marca, pred veliko nočjo, med 14. in 22. uro
v nedeljo, 31. marca, in v ponedeljek, 1. aprila, med 8. in 22. uro
Informacije glede omejitve tovornega prometa ter zastojih na cestah so dostopne tudi na straneh Prometno-informacijskega centra.

Posebno pozornost je potrebno nameniti tudi kolesarjem in voznikom motornih koles, ki bodo v prihajajočih dneh v večjem številu na naših cestah.

Nesreča avtobusa FlixBus v Nemčiji Tragedija Svet Grozljiva nesreča: prevrnil se je FlixBus, umrlo najmanj pet ljudi Prometna nesreča, zaprta avtocesta Štajerska avtocesta Slovenija Zaradi naleta treh tovornih in osebnega vozila morali zapreti avtocesto Nesreča motorista Kako ukrepati Avto Po strašni nesreči: "To je prometni terorizem"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Idioti 11:34 29.marec 2024.

    Kako pa rečete tistim , ki so prišli iz Avstrije v te naše kraje pred 200 -300 leti ? Jaz vam vsem skupaj južnjaki !Enim so tudi Severnjaki samo Južnjaki , čefurji

  • Idioti 11:08 29.marec 2024.

    Najboljše je zleteti na svežo njivo . K sem jaz zletel , sicer pijan ko majka s ceste , sem zletel na sveže zorano njivo , naredil špuro in se ustavil v sredinskem kanalu njive. Nič se ni zgodilo , ...prikaži več, samo rikverc nazaj na cesto in gremo naprej , Dvojni ovinek pred Orehovim gajem Sneberje . Na praznik Dneva republike 27, dec 1973. , po proslavi v podjetju !

  • Grof 09:36 29.marec 2024.

    Leon, ti bi jo rabil okoli vratu, kapiš, prevečkrat si zalutal bi ti rekla Emilija migranta