Svet
12506 ogledov

Grozljiva nesreča: prevrnil se je FlixBus, umrlo najmanj pet ljudi

Nesreča avtobusa FlixBus v Nemčiji Profimedia
Grozljivka v Nemčiji. Avtobus se je prevrnil na bok, pet mrtvih, več poškodovanih.

V nesreči avtobusa na avtocesti v bližini Leipziga na vzhodu Nemčije je danes dopoldne umrlo najmanj pet ljudi, še več pa jih je poškodovanih, je sporočila tamkajšnja policija.

Avtobus, gre za avtobus znanega evropskega prevoznika FlixBus, je iz za zdaj neznanega razloga zapeljal z avtoceste A9 in se prevrnil na bok, Bild poroča, da naj bi se tudi avtobus, preden se je prevrnil, tudi zaletel v drevesa ob cesti. 

1/9
Profimedia

Policija sprva ni želela navesti podatka o natančnem številu žrtev, a tuji mediji poročajo, da je bilo na krovu 53 potnikov in dva voznika, najmanj pet pa jih je umrlo, več potnikov pa naj bi bilo poškodovanih. "Natančne okoliščine nesreče še niso znane. Tesno sodelujemo z lokalnimi oblastmi in reševalci na kraju nesreče in naredili bomo vse, da čim prej razjasnimo vzrok nesreče. Naše mislli so z vsemi, ki jih je doletela ta nesreča, in z njihovimi družinami," je dejal tiskovni predstavnik  FlixBusa za Bild.

Na kraj nesreče je nemudoma prispelo več reševalnih helikopterjev in številna reševalna vozila. Avtocesta je zaprta v obe smeri, policija pa je voznike pozvala, naj ohranijo prost reševalni pas.

Avtocesta A9 je ena od pomembnejših prometnih poti v Nemčiji, ki v smeri sever-jug preko Leipziga in Nürnberga povezuje Berlin in München.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:46 28.marec 2024.

    Zdaj avtobus vozi že vsak mulc brez izkušenj,in to zato ker pravi šoferji so že v penziji,zato se to to dogaja

  • Friderik1950 06:10 28.marec 2024.

    Pohleb. Včasih so bili šoferji gospodje. So imeli tudi ustrezno izobrazbo in izkušnje, sedja

  • luccifer 17:25 27.marec 2024.

    Ne bo dolgo, ko bodo demokratični smrdeči prdeci v bruslju odkrili in obelodanili, da je kriva Rusija in g.PUTIN.