Slovenija
991 ogledov

Pahorjeva ima največ pod palcem

soočenje Pop TV Saša Despot
Največ premoženja ima Tanja Pečar. Prehitela je Andrejo Valič Zver in Barbaro Miklič Türk. Prihrankov ima za 370 tisoč evrov.

Glede na to, da se zadnje čase veliko govori o premoženju kandidatov za predsednika, so se na Financah odločili, da razkrijejo in o premoženju povprašajo tudi partnerice predsedniških kandidatov.

Tanja Pečar in Andreja Valič Zver sta na vprašanja odgovorili še isti dan, medtem ko so na odgovore soproge zdajšnjega predsednika države Barbare Miklič Türk čakali 14 dni.

Tanja Pečar zmagovalka med "prvimi" damami

Borut Pahor ima v lasti tri četrtine stanovanja na Cesti v Mestni log (vrednost po Gursu 176 tisoč evrov), katro, nekaj malega vrednostnih papirjev in nekaj tisočakov gotovine. Pečarjeva ima na drugi strani za 370 tisoč evrov prihrankov, četrtino skupnega stanovanja, tretjino hiše na drugem koncu prestolnice in tri leta starega volva. Je tudi lastnica svoje odvetniške pisarne, pišejo Finance.

Tudi Zverova žena bogatejša

Zakonca Zver imata manj premoženja kot Pahorjeva. Tudi v tem zakonu je bogatejša žena. Poleg 50 tisoč evrov prihrankov ima v lasti tudi stanovanje in počitniško hišico, nekaj delnic Aerodroma Ljubljana in nekaj umetnin, kot pravi, manj znanih slovenskih umetnikov. Medtem ko ima, kot pišejo Finance, Milan Zver depozit v višini 50 tisoč evrov, v lasti pa ima tudi manjši del stanovanjske hiše v Janežovskem Vrhu.

Miklič Türkova ima 55 tisoč evrov prihrankov

Barbara Miklič Türk, žena aktualnega predsednika države, ki se poteguje za vnovični mandat, pa je po 14 dneh novinarjem Financ sporočila, da ima 55 tisoč evrov prihrankov. To pa je tudi edini podatek, ki jim ga je posredovala.

Komentarjev 7
  • mici 14:35 08.november 2012.

    v Ameriki brez osebnega premoženja sploh ne moreš biti predsednik, tukaj pa se Tuerk hvali, da ima 111 eurov premoženja na tuji banki, ni čudno, da smo potem tudi mi vsi v riti, kam pa je dal ves tisti denar, ...prikaži več ki ga je zaslužil v Ameriki? Če bi imeli svoj denar ne bi rabili "grabit" državnega.

  • Pepe007 14:22 08.november 2012.

    Normalno je, da imajo politiki in njihovi partnerji neko konkretno premoženje. Če nimajo nič, očitno niso bogve kako sposobni. Če je človek 30 let samo od plače živel, potem se vprašaš, kaj ga je naenkrat pičilo, da išče tako vsestranski ...prikaži več izziv kot je vodenje države.

  • pepe 14:13 08.november 2012.

    Tudi jaz sem plačeval znanega odvetnika par let brez računa, skupaj nekaj tisočakov in verjeli ali ne, kot večini se mi je to zdelo čist normalno.