Slovenija
7029 ogledov

Počilo na avtocesti pri Uncu

Prometna nesreča na avtocesti pri Uncu
1/3
Poslal bralec
Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na avtocestah promet zgoščen. Ceste so mokre in spolzke, zato velja opozorilo, da prilagodite hitrost in varnostno razdaljo. Bralec nam je poslal fotografije prometne nesreče na avtocesti v bližini Unca.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji zastoj dolg tri kilometre. Za Kranjsko Goro je priporočen izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Zastoji so tudi na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji, na primorski avtocesti na posameznih odsekih med Logatcem in Brezovico proti Ljubljani ter na cesti Tržič-prehod Ljubelj, občasno predor Ljubelj zapirajo proti Avstriji.

Zaradi del so popolne zapore na severni ljubljanski obvoznici na izvozu Podutik iz smeri Kosez ter na gorenjski avtocesti na uvozu Šentvid s Celovške ceste proti Kosezam in uvozu Podutik proti Karavankam.

Povečajte varnostno razdaljo

Zaviralna pot je na mokri cesti do štirikrat daljša kot na suhi cesti. Prvo pravilo ostaja nespremenjeno – upoštevajte varnostno razdaljo. Zavorna pot se povečuje s kvadratom hitrosti. To pomeni, da se, če je pri hitrosti 50 km/h zavorna pot na suhi podlagi devet metrov, pri hitrosti 100 km/h zavorna pot poveča za štirikrat, na 36 metrov. Ob deževju se ta pot še poveča za četrtino.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Toma 19:56 01.april 2024.

    Do 4x daljša na mokri cesti… Ob dežju pa (le) za 1/4 ???