Slovenija
19184 ogledov

Kamere ujele uspešen lov policista, "huligan" vklenjen

zasavski derbi Rudar Trbovlje NK Zagorje NK Rudar Trbovlje Pogled na glavno tribuno trboveljskega stadiona med zasavskim derbijem.
Nepridiprav, ki so ga posneli med nečednim dejanjem, ni prišel prav daleč.

V nedeljo se je v Trbovljah v okviru 5. kola Regionalne ljubljanske lige odvil zasavski nogometni derbi, na katerem je Zagorje premagalo domačega Rudarja (1:3).

Tekmo na legendarnem stadionu, ki se ponaša z najstarejšo še stoječo pokrito tribuno v Sloveniji, si je ogledalo okoli 1300 gledalcev. 

Zagorska "ultra" navijaška združba se srečanja tokrat ni udeležila kot organizirana skupina. Rdeče-bele "proletarce" pa je zato glasno vzpodbujala skupina okoli 30-ih navijačev iz Zagorja in Maribora, ki so, odeti v črno, stali v prvih vrstah glavne tribune in ovirali pogled na srečanje tistim, ki so sedeli za njimi. V neposredni bližini otrok so prižgali tudi baklo ter vzklikali primitivne in žaljive parole na račun Trboveljčanov, poroča Kum24.

Zagorski pristaši so vendarle pustili svoj pečat na derbiju, a ne v pozitivni obliki. Ob koncu tekme sta si namreč dva "huligana" nadela maski, na bližnji avtobusni postaji z rdečo baklo zažgala star transparent že vrsto let neobstoječe trboveljske navijaške skupine Torcida, nato pa baklo odvrgla na umetno zelenico stadiona, poroča Kum24. Pri tem so ju posneli stanovalci bližnjega bloka.

Zamaskirana nepridiprava sta nato stekla v južni smeri, kjer so vsaj enega od njiju, v bližini telovadnice TVD Partizan, ujeli možje postave. 

Po krajšem neuspešnem begu je bil "ultraš" prijet in vklenjen, kar so z odobravanjem posneli stanovalci tamkajšnjih blokov.

Umetna zelenica na stadionu Rudar je edino nogometno igrišče v Trbovljah. Na njem redno trenira kar deset selekcij Rudarja in štiri dekliške selekcije DNK Trbovlje.

Pečat na stadionu so pustili tudi prej omenjeni v črno oblečeni podporniki gostov, eden od njih je namreč razbil lesena vrata toaletnih prostorov pod glavno tribuno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • sandi76 19:43 26.september 2023.

    Nogomet je edini šport, kjer kraljujejo huligani in vandali ter nam vsem delajo škodo. Ta "šport" bi morali končno prepovedat in ukinit. Meni že preseda, da se gradijo novi stadioni, vandali pa jih uničujejo . Vse to pa plačujemo mi vsi !

  • Avatar Leon
    Leon 15:17 26.september 2023.

    Nogomet je izgovor in način druženja huliganov . Samo ustrezne kazni bodo uredile zadevo

  • Ender3 14:10 26.september 2023.

    Odpraviti vzrok potem tudi možnosti huliganstva ne bo...Komu je nogomet kaj dobrega prinesel razen denarJa akterjem.

Sorodne novice