Slovenija
6176 ogledov

Tako bo Janša kaznoval poslance, ki mu niso obljubili zvestobe

Ustanovna seja dz državni zbor parlament Danijel Krivec Eva Irgl Anže Logar Anže Petkovšek Prva ustanovna seja Državnega zbora.
V stranki SDS naj bi sprejeli odločitev o tem, kakšne posledice bo imela odločitev treh poslancev, ki niso želeli podpisati izjave o zvestobi stranki.

Anže Logar, Eva Irgl in Dejan Kaloh niso želeli podpisati izjave o zvestobi stranki. Izvršilni odbor SDS je namreč poslance stranke prejšnji mesec pozval k podpisu izjave, v kateri so se zavezali, da bodo do konca aktualnega sklica državnega zbora tako v državnem zboru kot izven njega delovali kot člani in članice SDS ter člani in članice poslanske skupine SDS. 

Predsednik SDS Janez Janša je v intervjuju za N1 ocenil, da se bo oblikovala samostojna poslanska skupina, sestavljena iz omenjenih treh poslancev. Vsi trije so ostali v poslanski skupini, pričakovati pa je bilo, da bodo sledili določeni ukrepi. 

Kot poroča N1, so v stranki sprejeli več odločitev. O tem, da naj bi prišlo do spremembe sedežnega reda, smo že poročali. Trojico naj bi prestavili v zadnje klopi. Neuradno naj ne bi več bili vabljeni na seje poslanske skupine in niso več na seznamu razpravljavcev iz stranke SDS. Razpravljajo lahko tako samo še, ko pride do delitve preostanka časa za razpravo, ostaja pa jim možnost obrazložitve svojega glasu pred vsakim odločanjem, piše Večer. 

Vsi trije naj bi ostali brez članstva v delovnih telesih državnega zbora in mednarodnih delegacijah. Vodilne funkcije, ki jih imajo v nekaterih delovnih telesih, pa naj bi za zdaj še obdržali. O tem bi namreč morali glasovati poslanke in poslanci na plenarni seji. Za to se je pred kratkim odločila stranka Levica, ki je zamenjala predsednika odbora za delo Miho Kordiša

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • atamama 16:11 07.marec 2024.

    Iz krogov blizu ljudi v političnem vrtiljaku pa se širijo novice o tem kako se bodo reorganizirale stranke po odkritju njih sodelovanja.Ostra bo meja za zaposlovanje kadrov v posameznih strankarskih podjetjih. Se sliši v LJ da bo novomeška komunala povišala ...prikaži več cene, ker na občini nimajo prostih delovnih mest saj še za NSi zmanjkuje le-teh in bodo poleg Sršena morali zaposliti še 3 SDS kadre. In na DARSu poleg C in E kategorij izpitov bo pogoj aktivno članstvo v Nsi. Tako ne bo prihajalo do mešanja

  • Kondor 10:12 07.marec 2024.

    Janšistične igre za male otroke s katerimi hočejo, da Logar pridobi volivce kateri se bodo seveda potem pridružili kot izvoljeni poslanci sds sekti.

  • hubertfast 09:48 07.marec 2024.

    Pravilno, kazen mora biti vzgojna. Bravo SDS in Janša, naš dosmrtni predsednik in heroj. Živel Janša.