Slovenija
992 ogledov

V izolaciji 20 otrok in tri zaposlene

Vrtec Profimedia Otroci v vrtcu.
V vrtcu so bili včeraj obveščeni, da je eden od otrok iz vrtca v Rogaški Slatini okužen s koronavirusom.

V sredo so zdravstveni delavci opravili 879 testov na koronavirus in potrdili 24 novih primerov okužb. Največje število novo okuženih tokrat prihaja iz Rogaške Slatine, kjer so v zadnjih 24 urah potrdili pet pozitivnih testov na novi koronavirus. Iz omenjene občine sporočajo, da imajo okužbe v tamkajšnjem vrtcu.

Po poročanju portala novice.si je trenutno v izolaciji 20 otrok in tri zaposlene. Zjutraj so bili obveščeni, da je okužena tudi strokovna delavka, ki pa je v teh dneh na dopustu.

V vrtcu so bili včeraj obveščeni, da je eden od otrok iz enote Izvir okužen s koronavirusom. Ravnateljica Majda Plavčak je za Radio Rogla zjutraj povedala, da so ukrepali v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in poiskali vse, ki so bili z okuženim otrokom v neposrednem stiku, obvestili vse starše in podatke posredovali na NIJZ. “Trenutno imamo v izolaciji 20 otrok in 3 zaposlene. Zaprli smo del vrtca, vhod, ki povezuje tri igralnice, garderobo in sanitarije. Te prostore bo danes ustrezno razkužil zunanji izvajalec in v prihodnjih dneh bodo ponovno na voljo,” je povedala ravnateljica.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.